16 Nisan 2024 Salı / 8 Sevval 1445

Milli Piyango yılbaşı özel çekilişinde büyük ikramiye umudu

Yılbaşı gecesi yapılacak olan 50 milyon TL'lik büyük ikramiyeli Milli Piyango özel çekilişi, vatandaşların hayallerini süslüyor.

DHA22 Aralık 2014 Pazartesi 07:00 - Güncelleme:
Milli Piyango yılbaşı özel çekilişinde büyük ikramiye umudu
SAMSUN'da, yılbaşı gecesi yapılacak olan 50 milyon TL'lik büyük ikramiyeli Milli Piyango özel çekilişi, vatandaşların hayallerini süslüyor. Bilet satışları devam ederken OMÜ Tıp Fakültesi Psikiyatri Bölümü Öğretim Üyesi Prof.Dr. Hatice Özyıldız Güz, yüksek beklenti içinde olan kişilerin ikramiye çıkmaması halinde duygusal yıkım yaşayacağını söyledi.
 
Milli Piyango yılbaşı özel çekilişinde büyük ikramiye bu yıl 50 milyon TL olarak belirlendi. Çeyrek bilet 12.5 lira, yarım bilet 25 lira ve tam bilet de 50 liradan satılırken, vatandaşlar da biletlere büyük ilgi gösterdi. En büyük talebi çeyrek biletin gördüğünü söyleyen milli piyango bayii Cihan Işıtan, "50 milyon liralık büyük ikramiye nedeniyle vatandaşlar da biletlere akın ediyor. Satışlarımız şu anda geçtiğimiz yıla oranla daha yüksek durumda.  Aileler özellikle çocuklarının şansına güveniyor ve biletleri de onlara çektiriyor" dedi.
 
PROFESÖR GÜZ: YILBAŞI İKRAMİYESİ İÇİN ÇOK HAYAL KURMAYIN
 
Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Tıp Fakültesi Psikiyatri Bölümü öğretim üyesi Prof.Dr. Hatice Özyıldız Güz, 50 milyon TL'lik Milli Piyango yılbaşı ikramiyesi için aldığı bilete ikramiye çıkan ve çıkmayan kişinin bu durumdan psikolojik olarak yoğun bir şekilde etkilenebileceğini dile getirdi. Özellikle maddi durumu yetersiz olan kişilerin aldıkları Milli Piyango biletine büyük umut bağladığını ifade eden Prof.Dr. Özyıldız Güz, "İnsanlar bilet aldıklarında hep kazanma ihtimallini düşünürler. İkramiyenin çıkmama ihtimalini akıllarına getirmezler. Kendilerine para çıktığını düşündükleri için hayal kurar ve büyük haz yaşarlar. Dar gelirli insanlar bileti bir kurtuluş yolu olarak görürler. Bu da yüksek beklenti anlamına geliyor" dedi.
 
DEPRESYONA NEDEN OLABİLİR
 
Yüksek beklentili olan kişiye ikramiye çıkmaması halinde aynı oranda büyük bir duygusal yıkım yaşayacağını kaydeden Prof.Dr. Hatice Özyıldız Güz, "Yılbaşı ikramiyesi için çok fazla hayal kurmak aslında doğru değil. Ne kadar çok hayal kurulursa beklenti artar ve sonuçta psikolojik etkisi de daha yüksek olur. Eğer kişi yaşadığı bu durumu bütün hayatıyla bağdaştırırsa, 'Ben zaten şanssız biriyim. Ne zaman param oldu ki. Benim talihim düzelmez. Neden geldim ben bu dünyaya' gibi düşüncelere kapılırsa bu durum depresyona bile neden olabilir. Kişi büyük hayal kırıklığı yaşar" diye konuştu.