20 Nisan 2024 Cumartesi / 12 Sevval 1445

Muş Valisi'nden ildeki memurlara övgü

Muş Valisi Ali Çınar, 'Bölgemizde en az personelle en çok hizmet üreten özel idareyiz. Ve bu yönüyle de özel idaredeki teşkilatta görev yapan memur ve işçi arkadaşları, sözleşmeli arkadaşlarımızı tebrik ediyorum.' dedi.

Cihan12 Mart 2013 Salı 07:00 - Güncelleme:
Muş Valisi'nden ildeki memurlara övgü
Çınar, İl Özel İdaresi'nin 2012 Yılı Faaliyet Raporu'nun görüşüldüğü toplantıya katıldı. Giderleri azaltıcı ve gelirleri arttırıcı bir çalışma programı izlediklerini ifade eden Çınar, en az personelle en çok hizmet üreten Özel İdare olduklarını söyledi. Muş İl Özel İdaresi'nin 2012 yılında çok güzel işler yaptığını ve bu çalışmalarda İl Genel Meclisi ile il encümenlerinin de büyük katkılarının olduğunu açıklayan Vali Çınar, sürekli kaynak arttırıcı girişimlerde bulunduklarını söyledi. Vali Çınar, 2012 yılı faaliyet raporu ile ilgili şunları söyledi: "2012 yılı içerisinde gerçekten en önemli üzerinde durduğumuz konu Özel İdaremizde giderleri azaltıcı, gelirleri arttırıcı bir gayret gösterdik. Burada en önemli faaliyetimiz gerçekten düzenli bir personel politikası oldu. Özellikle Özel İdaresini personellerle doldurup yapacağımız hizmet ve faaliyetlere harcayacağımız parayı personele aktarmaktır. Bu çerçevede gerçekten bölgemizde en az personelle en çok hizmet üreten özel idareyiz. Ve bu yönüyle de özel idaredeki teşkilatta görev yapan memur ve işçi arkadaşları, sözleşmeli arkadaşlarımızı tebrik ediyorum. Daha iyi olabilir mi? Evet, daha iyi olmaya çalışıyoruz. Gayret ediyoruz bunun için. Bu hizmetleri yaparken belirttiğim gibi biz özel idaremizin karar organı olan İl Genel Meclisi'mizin aldığı kararlar çerçevesinde hareket ediyoruz. Bazı kararlarımız il genel meclisi tarafından alınıyor. Bize 'şunları yapın' deniliyor, biz de onları yapıyoruz. Bazı hizmet ve faaliyetleri de il encümenimizin yani 5 tane İl Genel Meclisi üyemizden ve 5 tane de şube müdürlerimizden seçilerek oluşturulan il encümenimizin aldığı kararlarla yürütüyoruz çalışmalarımızı."

"HİZMETLER İÇİN MECLİSİ BİLGİLENDİRİYORUZ"

Karar organı olan İl Genel Meclisi'ni çalışmalarla ilgili en ince ayrıntısına kadar bilgilendirdiklerini ifade eden Vali Çınar, devam ettiği açıklamada: "İl Genel Meclisimizi mümkün olduğunca yapacağımız hizmet ve faaliyetler konusunda en ayrıntılı şekilde bilgilendiriyoruz. Bizim makul taleplerimizi sağ olsunlar hepte uygun bularak daha iyi hizmet etmemize, vatandaşlarımıza hizmet götürmemize destek oldular. Aynı şekilde İl Encümenimizle de zaman zaman kıran kırana tartışmalar yapıyoruz. Gerçekten en ince ayrıntıya kadar bunları değerlendiriyoruz. Neden? Çünkü bunun iki nedeni var. Birincisi İl Özel İdaremizin kaynaklarını israf etmeyelim diye. İkincisi ise vatandaşlarımıza daha fazla hizmeti en iyi şekilde nasıl götürürüz diye. Gerek seçilerek Encümende bulunan İl Genel Meclis Üyesi arkadaşlarımız gerekse Özel İdareden atanan Şube Müdürlerimiz, gerçekten Özel İdareyi çok iyi benimseyerek daha fazla hizmet götürmesini temin etmek üzere çok gayretli çalışmalar yürüttüler. Ben özellikle İl Genel Meclisi Başkanı, İl Genel Meclis Üyelerimize ayrıca encümen üyelerimize şükranlarımı sunuyorum." ifadelerini kullandı.
Vali Ali Çınar'ın konuşmasının ardında Muş İl Özel İdaresi'nin 2012 yılı faaliyet raporu oybirliğiyle onaylandı.