20 Nisan 2024 Cumartesi / 12 Sevval 1445

Türkan Şoray'ın hayatı film oluyor

Mehmet Gören'in yapımcılığını yapacağı ve Şerif Gören'in yönetmen koltuğuna oturacağı sinema filminde usta yönetmen Türk sinemasının sultanı Türkan Şoray'ın hayatını beyaz perdeye uyarlamaya karar verdi.

29 Temmuz 2014 Salı 07:00 - Güncelleme:
Türkan Şoray'ın hayatı film oluyor

Çekimleri Ağustos ayında başlayacak olan filmin, vizyon tarihi ise 2015'in Nisan ayı olacak.  Şerif Gören'in yönetmenliğini üstlendiği filmin adı ise 'Benim Sinemalarım' olacak.

Son dönemlerde yeteneği ve güzelliğiyle dikkatleri üzerine çeken Maral Büyüksaraç, Şerif Gören'in Şoray'ın hayatını sinemaya uyarlayacağı filmde başrol oynayacak. Yıllardır herkesin hayatını kaleme almak istediği Türkan Şoray'ın hayatını, en yakın dostu üstlendi. Dostlukları eskiye dayanan iki usta ismi en son "Dönüş" filminin setinde görmüştük. Türkan Şoray'ı yönetmen koltuğuna oturtan "Dönüş" filminin setinde Şoray'ın destek aldığı tek isim Şerif Gören olmuştu.

Şerif Gören'den Maral'a tam destek

2011 yılında Meral Okay tarafından Şerif Gören'e önerilerek Gören'le tanışan Maral Büyüksaraç, ünlü yönetmen Gören'i kendisine hayran bıraktı. 15 yaşında tiyatro sahnesinde izlediği Maral'a o yıl çekeceği filmde rol vererek onu medyaya tanıtmıştı. Ay Büyürken Uyuyamam'la Türkan Şoray'ın elinden iki de ödül alan Maral'a kapı yine Şerif Gören'den açıldı. Gören, Newyork'a eğitim alması için yolladığı Maral'ı sürprizle karşıladı.

Henüz 17 yaşında ama...

Maral Büyüksaraç, adını en son Türkiye'de bir cinayete kurban giden Amerikalı turist Sarai Sierra'nın hayatını konu alan, Gecenin Tenhasında filmiyle duyurmuştu. Ardında Yalan Dünya ve Muhteşem Yüzyıl dizilerinden oynadı. Mustafa Sandal'la da çekimleri devam eden Cihangir'in Cool Kızı filminin castına öneren de yine Türkan Soray'dan başkası değildi. Türkan Şoray'ın hayatını konu alan filmde Şoray'ın hayatında ki önemli isim Rüçhan Atlı'yı Mahir Günşiray, Cihan Ünal'ı ise Bülent İnal'ın üstleneceği öğrenildi.