20 Nisan 2024 Cumartesi / 12 Sevval 1445

ABD Liberya, Sierra Leone ve Gine yolcularını kabul edebilen havaalanı sayısını beşle sınırladı.

Liberya, Sierra Leone ve Gine yolcularını kabul edebilen havaalanı sayısını beşle sınırlayan ABD yönetimi, bu ülkelerden gelenler için ilave virüs taramaları da uygulamaya başlayacak. Açıklamayı ABD İç Güvenlik Bakanlığı Sekreteri Jey Johnson yaptı.

22 Ekim 2014 Çarşamba 07:00 - Güncelleme:
ABD Liberya, Sierra Leone ve Gine yolcularını kabul edebilen havaalanı sayısını beşle sınırladı.

Anılan tedbirler, Ebola’nın ABD sınırları dâhilinde yayılmasını önlemek ve Amerikalı yolcularının arasında giderek artan paniği yok etmek için alındı.

Yolcular, ateş ölçümü dâhil, iki kere sağlık kontrolüne tabi tutulacak.

Batı Afrika’dan gelen uçaklar, ikisi New York (John Keneddy ve New York Liberty) diğerleri Washington, Atlanta ve Chicago’da olmak üzere ABD’nin sadece beş uluslararası havaalanına iniş yapabilecek.

Söz konusu alanlara ilave donanım ve personel sağlanacak. ABD İç Güvenlik Bakanlığı’ndan alınan verilere göre, Liberya, Sierra Leone ve Gine’ye giden yolcuların yaklaşık % 94’ü anılan havaalanlarını kullanıyor.

Önceden olduğu gibi, Ebola virüsünüm yağın olduğu ülkelerden çıkışın tamamen yasaklanmasına karşı olan ABD yönetimine göre, getirilecek bir yasak, durumu daha da zorlaştırabilir, yolcu akışını kontrol etme ve hareketlerini izleme girişimlerini olumsuz etkileyebilir.

Batı Afrika’dan ABD’ye yapılan uçuşların başta Avrupa olarak genelde üçüncü ülkeler üzerinden gerçekleştirildiğini açıklayan uzmanlar, bu nedenle herhangi bir yasağın teknik olarak çok zor uygulanabileceğini de belirtti.