20 Nisan 2024 Cumartesi / 12 Sevval 1445

EL-AL hosteslerine imaj operasyonu

İsrail havayolları EL-AL‘da çalışan Arap ve Dürzi hostesler İsrail’in dünya kamuoyundaki olumsuz imajını düzeltmek için seferber oldu.

18 Şubat 2014 Salı 07:00 - Güncelleme:
EL-AL hosteslerine imaj operasyonu
Dünyanın dört bir köşesine uçan ve gittikleri yerlerde çok kısa süre kalan hosteslerden gönüllü olanlar alışveriş yapmak yerine düzenlenecek konferanslarda ülkelerini tanıtan konuşmalar yapıyorlar.

İsrail havayolları hostesi Arap Firas Farhoud’un, İsrail’in pek de sevilmediği New York’un Latin mahallerinin birinde yaptığı konuşma toplantı salonunu dolduranları şaşırttı.

Salonu dolduranlar, İsrailli birinin konuşma yapacağı söylendiğinde pek de dinlemeye meyilli değillerdi. Ancak gelen konuşmacının görünüşü ve söyledikleri herkesin bir anda ilgisini çekti.

Dinleyiciler bir süre podyuma ilerleyen Arap asıllı kadının tipi ile giydiği hostes şapkasındaki Davud’un Yıldızı sembolünü kafalarında birleştirmekte sorun yaşadılar.

İzleyicilerin meraklı bakışları altında kalabalığa konuşan İsrailli hostes şu sözleri sarf etti: “Hepinize merhaba, adım Firas Farhoud, İsrail’in ulusal havayolları El-AL’ın bir hostesiyim ve bugün alışveriş yaparak vaktimi harcamak yerine buraya gelerek sizlere İsrail’i ve oradaki hayatımı anlatmaya karar verdim.”

Farhoud, görünüşü ve anlattıkları ile bir anda sıkıcı siyasi bir konuşma bekleyen Latin asıllı kalabalığın ilgi odağı oldu.

Dinleyiciler hostese, Arap bir kadının nasıl İsrail ordusunda askerlik yapabildiğinden, Arapçanın ikinci bir dil olarak ülkede serbestçe konuşulmasına kadar yüzlerce soru sordular.

Hostesleri İsrail’in uluslararası imajını düzeltmek için kullanma fikri EL-AL’ın görevini kısa bir süre önce bırakan eski Genel Müdürü Emekli Orgeneral Eliezer Shkedy’e ait.