26 Nisan 2024 Cuma / 18 Sevval 1445

Hamdi Topçu, uçak siparişi için yönetim kurullunun toplanacağını açıkladı.

THY Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Topçu, önümüzdeki günlerde Yönetim Kurulu’nun uçak siparişi için toplanacağını açıkladı.

27 Kasım 2014 Perşembe 07:00 - Güncelleme:
Hamdi Topçu, uçak siparişi için yönetim kurullunun toplanacağını açıkladı.

Topçu, ‘Yolcuların biraz da prestij olarak gördüğü A380 ve 747-8 gibi dev uçakları THY filosunda görebilecek miyiz’ sorusuna şu yanıtı verdi:

“2016’ya kadar olan siparişlerimizi tamamladık. Bunun sonrasında teslim edilecek olan geniş gövdeli uçaklarla ilgili bir ihaleye çıkmak istiyoruz. Şu an uzun menzilde A350, Boeing 787 ve 777X var. 2023 filo planlamalarımızı revize ediyoruz.”

THY Yönetim Kurulu’nun önümüzdeki günlerde toplanacağını söyleyen Topçu, “Ultra wide olarak adlandırılan segmente, Airbus A380 ve 747-8’le ilgileniyoruz. Pekin, New York, Seul, Şanghay gibi hatlarda büyük uçaklara ihtiyaç var. Pazar hacmi ve finansal açıdan sorunumuz yok. Belki 747-8 ve A380’lerden bir kaçını bir süreliğine kiralayıp deneyebiliriz. Benim kişisel düşüncem, kısa vadede 6, uzun vadede 12 adet ultra wide uçağa ihtiyacımız olabilir. İyi teklifler alıyoruz, bunları değerlendireceğiz”

Geçtiğimiz günlerde Lufthansa THY’ye SunExpress üzerinden uzun menzilde uçacak düşük maliyetli bir havayolu kurulma fikrini teklif etmişti.

Hamdi Topçu bu konuda, “Fikir olarak adımlar atıldı. Lufthansa’nın belli hatlarda uzun uçuşlar yapma planları var. Sorumluluğu ve operasyonel riskleri Lufthansa üstlenecek. Sadece hizmet bedeli olarak veya belirli bir kârdı ortak şirketimiz SunExpress elde edecek. Biz de SunExpress’in ortağı olduğumuz için konu bizi ilgilendiriyor. Lufthansa bise ortak olarak teklif etti. Uçuşlarımızı etkilemeyecek modele evet diyebileceğimizi söyledik. Hangi tip uçaklarla ve nasıl yapılacağı konusunda çalışmayı Lufthansa sürdürüyor. Anlaşma sağlanırsa geniş gövdeli uçaklarla aralarında Karayipler’inde olduğu bölgelere sefer konulacak” diye konuştu. (POSTA)