26 Nisan 2024 Cuma / 18 Sevval 1445

Her üç kişiden biri taciz ediliyor

Geçen yıl bayan hosteslerin üçte birinin cinsel tacize uğradığını ortaya çıkartan rapor, geçen hafta EOC tarafından açıklandı.

25 Şubat 2014 Salı 07:00 - Güncelleme:
Her üç kişiden biri taciz ediliyor
Hong Kong merkezli Equal Opportunities Commission’un (EOC) geçen hafta yaptığı basın bildirisinde korkunç gerçeği ortaya çıkardı.

Hong Kong Flight Attendants Alliance (HKFAA) ortaklaşa gerçekleştirilen araştırmada Kasım 2013 ile Ocak 2014 ayları arasında HKFAA üye havayollarına dağıtılan soru kitapçığındaki cevapları değerlendirildi.

Soruları cevaplayan Cathay Pacific, Dragonair, British Airways ve United Airlines hosteslerin %86’sı kadın ve %14’ü erkekti.

EOC basın sözcüsü Mariana Law gerçek rakamların daha da yüksek olduğunu düşünüyor.

Çünkü birçok hostes cinsel taciz konusunda konuşmaktan çekindiğinden emin.

Ancak tacize uğrayanlar sadece kadın değil. Bayan hosteslerin %29’u geçen bir yıllık süre içerisinde taciz edildiğini yazarken erkek hosteslerde bu rakam bile %17!

Cinsel taciz genelde istem dışı dokunulmak ve öpülmek olduğunu ortaya çıkartan rapor, cinsel içerikli şaka ve taciz eden bakışlar da olduğunu yazıyor.

Cinsel içerikli resimleri gösteren yolcuların olduğu gibi hosteslere cinsel ilişkiye teklif edenler de var.

Ancak taciz edenlerin hepsi yolcu değil tabi ki. %41 oranda cinsel tacizler iş arkadaşlarından geliyor. Buna aynı uçakta bulunan hostesler ve pilotlar da dahil.