23 Nisan 2024 Salı / 15 Sevval 1445

IFTE 2013 Havacılık Fuarı başladı

Türkiye'nin ilk Havacılık Eğitimleri Fuarı (IFTE 2013), WOW Convention Center'da başladı.

27 Eylül 2013 Cuma 07:00 - Güncelleme:
IFTE 2013 Havacılık Fuarı başladı
Ana sponsorluğunu Baymap-Pıper, altın sponsorluğunu ise Türk Hava Yolları (THY) Havacılık Akademisi ve Türk Hava Kurumu'nun (THK) üstlendiği fuarın açılışında konuşan Atatürk Havalimanı Mülki İdare Amiri Celalettin Yüksel, sivil havacılıkta eğitime ve onun gelişmesine katkıda bulunacak tüm çalışmaları önemsediklerini söyledi.

Yüksel, fuarın bu yönde önemli katkılar sunacağına inandığını belirtti.

"Hedefimiz bütün illerimizde havacılık eğitim merkezi kurmak"

THK Genel Başkanı Osman Yıldırım da Türkiye'nin, dünyanın sayılı havacılık faaliyetini yürüten ülkelerden biri haline geldiğini ifade etti.

Yıldırım, THK'nın sadece bir merkezde havacılık eğitimi veren bir kurumken şimdi 5 ayrı eğitim merkeziyle faaliyetlerini sürdürdüğünü dile getirerek, şunları kaydetti:

"Eskiden 5 binlerle ifade edilen eğitimler, bugün 300 binlerin üzerine çıkmıştır. Hedefimiz bütün illerimizde havacılık eğitim merkezi kurarak, bu eğitim merkezlerinde gençlerimize amatör havacılık sporları yaptırmaktır. Bu konuda da büyük mesafeler kat etmeye devam ediyoruz."

"Artık uçağa Anadolu'da yaşayan herkes binebiliyor"

THK Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ünsal Ban ise Türkiye'de yaşanan gelişmelerle hava yolunun imtiyazlı bir ulaşım olmaktan çıkarak ihtiyaç haline geldiğini söyledi.

Ban, 10 yıl önce birçok vatadaş için uçakla yolculuk etmenin hayal olduğunu anlatarak, "Uçak filmlerde ilgiyle seyredilen, sadece seçkinlerin kullandığı bir ulaşım aracıydı. Oysa artık uçağa Anadolu'da yaşayan herkes binebiliyor. Türk insanın uçakla seyahati bir hayalden çıkarak, gerçeğe dönüşmüştür" diye konuştu.

Sivil havacılığın başarı ivmesi yakaladığına dikkati çeken Ban, 2002 yılında 8 milyon 729 bin olan iç hat yolcu sayısının 2012'de yüzde 641 artışla 64 milyon 721 bine yükseldiğini, 25 milyon olan dış hat yolcu sayısının da yüzde 158,5 artış kaydederek 65 milyon 630 bin sayısına ulaştığını sözlerine ekledi.

Açılış törenine, BAYMAP Havacılık Üst Yöneticisi Oben Oğultarhan,THY Havacılık Akademisi Başkanı Kemal Yüksek, IFTE 2013 Havacılık Eğitim Fuarı Genel Müdürü Ferhat Bayındır ile çok sayıda davetli katıldı.

Ziyaretçiler simülasyon aracında uçuş keyfi yaşadı

Konuşmaların ardından katılımcılar, Türkiye'deki havacılık eğitimleri organizasyonlarının yanı sıra Amerika, Avrupa, Uzak Doğu ve Orta Doğu'dan da birçok havacılık eğitim kurumu ve bunlara hizmet sağlayan şirketlerin stantlarını gezdi.

Ziyaretçiler, THY Havacılık Akademisi standında bulunan simülasyon aracında uçuş keyfi yaşadı. Havacılık sektörünü bir araya getiren fuar, yarın sona eriyor.