16 Nisan 2024 Salı / 8 Sevval 1445

Rusya, Fransa'yı mahkemeye vermeye hazırlanıyor.

Rusya Federasyonu Devlet Başkanlığı İdare Başkanı Sergey İvanov, Fransa’nın Mistral tipi savaş gemilerini Rusya’ya teslim etmemesi durumunda Rusya’nın Fransa’ya dava açacağını ve tazminat isteyeceğini belirtti.

25 Ekim 2014 Cumartesi 07:00 - Güncelleme:
Rusya, Fransa'yı mahkemeye vermeye hazırlanıyor.

Sergey İvanov, “Gemilerin teslimatının gerçekleşmemesi durumunda tüm medeni dünyada olduğu gibi biz de mahkemeye başvurup tazminatın ödenmesini isteyeceğiz. Kontrat şartlarını yerine getirip getirmeme kararını ise Moskova değil Paris verecek”dedi.

İvanov, “Rusya ile Fransa ilişkileri uzun zamandır devam ediyor. Konjoktür fikirlerin karşılıklı uzun vadeli çıkarları bozmasını istemezdik” şeklinde konuştu.

Daha önce Fransa hükümetinin, Rusya’ya Mistral tipi savaş gemisi satışını askıya almaya karar verdiği bildirilmişti. Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande,“Moskova’nın Ukrayna’daki son davranışlarından dolayı Fransa hükümeti, iki Mistral tipi savaş gemilerinden birincisini Rusya’ya veremiyor” diye belirtti.

Fransa’nın Rusya’daki büyükelçisi Jean-Maurice Ripert, Ukrayna’daki krizin barışçıl yolla çözülmemesi nedeniyle Mistral tipi savaş gemilerinin Rusya’ya teslimatının şimdilik imkânsız olduğunu belirtti.

Jean-Maurice Ripert, “Mistrallerin sevkiyatını olanaklı kılmak için Ukrayna’daki kriz şartlarında yeterince barış belirtileri yok” dedi.

Buna rağmen Rusya’nın siparişi üzerine Fransa’nın ürettiği Mistral tipi savaş gemisi Vladivostok, Rus askerlerinin eğitimi için dördüncü kez denize çıktı.