20 Nisan 2024 Cumartesi / 12 Sevval 1445

THY Teknik ile Kocaeli Üniversitesi protokol imzaladı.

Kocaeli Üniversitesi Sivil Havacılık Yüksekokulunda açılacak 'Uçak Bakım Yardımcı Teknisyeni Eğitim Programı'nı başarıyla tamamlayan kursiyerler, Türk Hava Yollarında istihdam edilecek.

25 Ekim 2014 Cumartesi 07:00 - Güncelleme:
THY Teknik ile Kocaeli Üniversitesi protokol imzaladı.

KOÜ'den yapılan yazılı açıklamada, İŞKUR İl Müdürlüğü, Sivil Havacılık Yüksekokulu ve THY iş birliğiyle havacılık sektörünün ihtiyaçlarına yönelik eğitim programı düzenleneceği belirtildi.

Avrupa Havacılık Güvenliği Ajansının kurallarıyla uyumlu programa başvuran adayların, havacılık bakım ve onarım sektöründeki çalışmalara teknisyen yardımcısı pozisyonunda destek verebilecek düzeye gelmeleri için 6 aylık eğitimden geçirileceği kaydedildi.

Açıklamada, eğitimin teorik bölümlerinin Kocaeli'nde, uygulama ve pratik bölümlerinin ise İstanbul'daki THY Teknik Tesisleri'nde yapılacağı, adaylarda İngilizce okuma ve anlama yeterliliği aranacağı vurgulandı.

Yazılı ve sözlü sınavlarda programa katılmaya hak kazananların iş kazası ve meslek hastalığı primlerinin İŞKUR tarafından yatırılacağı, belirli ücret ödeneceği kaydedilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"THY ile 200 kişilik istihdam garantili uçak bakım yardımcı teknisyeni yetiştirilmesine yönelik protokol imzalandı. Sürekli Eğitim Merkezi (KOÜSEM) ve Sivil Havacılık Yüksekokulu tarafından yürütülecek kurslar, 17 Kasım'da başlayacak ve nisana kadar devam edecek. Programı başarıyla bitiren kursiyerler, THY Teknik Başarı Kriterleri doğrultusunda değerlendirilecek ve uygun görülenler istihdam edilecektir."