19 Nisan 2024 Cuma / 11 Sevval 1445

Bakanlık’tan Elmadağ’a 2.772 konutluk protokol

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile Elmadağ Belediyesi arasında imzalanan protokolle, kentsel dönüşüm kapsamında ilçedeki 2772 konutun yenilenmesi hedefleniyor. Beş etapta inşa edilecek projede ilk etapta 595 konutun inşaatı gerçekleştirilecek.

23 Ağustos 2014 Cumartesi 07:00 - Güncelleme:
Bakanlık’tan Elmadağ’a 2.772 konutluk protokol
Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile Elmadağ Belediyesi arasında imzalanan protokolle, kentsel dönüşüm kapsamında ilçedeki 2 bin 772 konut yenilenecek. Protokol imza töreninde, kentsel dönüşüm alanında başlattıkları seferberliğe yeni bir halka eklediklerini söyleyen Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, ilçede uzun sürmeyecek bir zaman diliminde örnek bir projenin hayata geçirileceğini kaydetti. Vatandaşların en iyi standartlarda mekanlarda yaşamasını ve deprem gibi afetlere karşı riskli binaların ortadan kaldırılmasını arzu ettiklerini vurgulayan Güllüce “Türkiye’de TOKİ 600 bine yakın konut yapmıştır” dedi. 
 
Borçsuz alabilecekler      
 
Elmadağ Belediye Başkanı Gazi Şahin de başından sonuna kadar bakanlığın maddi ve manevi destekleriyle güzel bir kentsel gelişim ve dönüşüm projesinin hazırlandığını belirtti. Şahin “Bölgedeki hak sahibi bin 239 vatandaşın 450’si ile görüşülmüştür. Bunların da yaklaşık yüzde 30’u ile sözleşme imzalanmıştır” dedi. Hak sahipleri, evlerinden çıkmadan, 10.5 hektarlık rezerv alan birinci etapta 595 konutun inşaatı başlayacak. 5 etap halinde yapılacak dönüşümdeki bu uygulamayla, Bakanlığın kira yardımı yükü hafifleyecek. Dönüşüm alanında hazırlanan fizibilite çalışmalarına göre, hak sahiplerinin yüzde 50’si konutlarını borçsuz alabilecek. 
 
Yaya odaklı yaşam alanları
 
Konutlar tasarlanırken, aile ve mevcut konutların büyüklükleri dikkate alındı. Bina yükseklikleri ve yoğunlukları, vadi boyunca devam eden peyzajla azalacak. Binalar, 2 kattan başlayarak 8 kata kadar yükselecek. Dönüşüm alanı, sosyal donatı ve kültürel alanları, sağlık ve spor tesisleri, camileri, ticari üniteleriyle dikkat çekiyor. 
Rekreasyon alanında, sosyal tesisler, kafeteryalar, süs havuzları, çocuk oyun alanları yer alacak. Yaya odaklı yaşam mekanlarının oluşturulduğu proje, 8 yılda tamamlanacak.