19 Nisan 2024 Cuma / 11 Sevval 1445

Buluttan bir dilek tut

Eylül ayında İstanbul’da bulutların en cömert, en yoğun, hallerini görürüz. Bulutlar gri ve beyaz karmaşıklıklarıyla geçip giderler. Vapurla seyahat ederken, yolda yürürken başınızın üzerindedirler.

Tarık Sipahi13 Eylül 2014 Cumartesi 07:00 - Güncelleme:
Buluttan bir dilek tut

KEMAN SESİ

Tarih: 7 Eylül 2014. Saat: 18.00. Mekan: Koçtaş-Kartal’ın sahil yolu. Keman çalan yedi kız. Yolda birden tanıdık melodilere gireriz kemanların sesleriyle dudaklarımızda gülümseme oluşur. Dağıtılan el ilanındaki yazı: Pia Sanat Merkezi. Tel: (0216) 517 92 49. Kordonboyu Mahallesi. Kartal.

DUVARDAKİ MEHTAP

YÜRÜRKEN birden karşınıza çıkıyor. Kartal Sanat Tiyatrosu’nun bulunduğu Uygar Sokak’ta. Bir apartman duvarında. Mehtap resmi. Ağacın dalları ayın yüzünü biraz örtüyor. Yıllardır burada yaşamını sürdüren bir dolunay. Kordonboyu Mahallesi. Kartal.

UÇUŞAN GÜVERCİNLER

Ana caddenin kenarında. Sempatik park. Hemen girişinde kuşlara yem satan teyze. Gelip geçenler yem alıp güvercinlere atıyor. Herkes memnun. Gülistan Parkı. Kartal.

İSTİRİDYE ŞEKİLLİ SANDIK

Kapalıçarşı’dan Sirkeci’ye doğru inen yokuş. Mahmutpaşa. Sirkeci’ye yaklaşırken sağınızda bir dükkândan dışarı taşmış. Satılık çeyiz sandıkları. Bazıları büyük boyutlarda bir istiridye şeklindeler. Mahmutpaşa.

SİMİT VE ÇAY

Anasonlu, susamlı, kepekli galetalar ve simitler. Yol kenarında dört beş masa. Çay servisi de var. Yüz yaşından büyük bir mekan. Adı: Tarihi Beş Çeşmeler Simit Fırını. Tel: (0216) 383 69 67. Maltepe.