19 Nisan 2024 Cuma / 11 Sevval 1445

Çınar ağaçları sonbahara hazırlanıyor

Çınar ağaçlarının beş parçalı el şeklindeki yaprakları hızla kuruyor, kururken de her türlü rengi içinde barındırıyor. Yakında yere bırakacaklar kendilerini. Manzara ise şahane olacak. Nerede mi göreceksiniz? Adresleri derledik.

Tarık Sipahi20 Eylül 2014 Cumartesi 07:00 - Güncelleme:
Çınar ağaçları sonbahara hazırlanıyor

- Çınar otobüs durağının sağında solunda bir tane, civarda pek çok. İdealtepe.

- Aşiyan otobüs durağıyla deniz arasında. Yol ortasında. Çok yaşlı bir ağaç. Rumelihisarı.

- Üç ana yol güzergahı: 1.Kabataş-Beşiktaş. 2.Beşiktaş-Ortaköy. 3.İstinye-Yeniköy.

- İmrahor Camii’nin bahçesinde. Çok yaşlı oyuk gövdesi ilaçlı toprakla kapatılmış. Hala canlı. Dallarında tahta kuş evleri. Üsküdar.

- Karakolu geçip sola devam ettiğinizde. Yol boyu. Emirgan Mektebi Sokak. Emirgan.

- Eski tren istasyonuyla  Bostancı otobüs durağı arasında. Üç yol ağzı ortasında. Çok büyük yaşlı bir çınar. Bostancı.

-  Cami bahçesiyle deniz kıyısı arasında. Asırlık bir çınar ağacı. Her tarafı kaplayan dalları, yaprakları. Ana dalı yere paralel uzanıyor demir bastonlarla yapılan desteklerle yaşıyor. Çengelköy.

- Bütün sokakları çınarlarla dolu. Kordonboyu Mahallesi. Kartal.

- Boğa Heykeli ile Starbucks Coffee arasında. Altıyol. Kadıköy.

- Eski tren istasyonu karşısından sahile inen ana cadde. Boylu boyunca çınar ağaçlarıyla süslü ta yol ayrımının orta kısmındaki havuzlu parka kadar... Pendik.

- Cumaları kurulan pazar sokağının ortasında. Set üzerinde birbirine bitişik dört yaşlı çınar ağacı. Burgazada.

- Kartal Baba alt geçidinden deniz tarafına geçtiğinizde. İki sıra karşılıklı yaşlı çınar ağaçları. Uzanıp gidiyorlar. Aralarında yayalar yürüyor. Araba geçmiyor. Kartal.

SESSİZ SAKİN
 
Kendi halinde. Tepelikli yer. Ağaçlı, sessiz, bahçeli ve Adalar manzaralı bir yer burası. Sol tarafta uzakta büyük binalarla karmaşık bir kent görünümü. İstanbul almış başını, uzayıp gidiyor. Dragos.

SAİT FAİK’İN EVİNDE

Her cuma semt pazarı kuruluyor. 620 yaşından büyük çınar ağacının bulunduğu bir sokak. Bu sokağın sonunda solda Sait Faik Abasıyanık’ın evi var. Artık müze olarak değerlendiriliyor. Bu beyaz köşkün bahçesine girdiğinizde hemen kapının sağ tarafında sizi Sait Faik’in heykeli karşılıyor. Gece gündüz her zaman orada. Tel: (0216) 381 21 32. Burgazada.

İYİ Kİ VARSIN

’dokuz Palmiye’ adlı otobüs durağının arkası. Kısa duvarın hemen yanındaki yol kenarında yolda iki kelime. Büyük harfle ‘İyi ki varsın’ diye yazılmış. Kimin, kime yazdığı belirtilmemiş. Ayrıca bu sahil yolunda yavaş giden bir motosiklete asılı dokuz patenli gence de bir akşamüzeri rastlanmıştır. Kartal.

BİTTER ÇİKOLATA

OsmanAĞA Camii yanındaki dar giriş. Ayakkabı ve blucinlerin arasından yukarıya devam ettiğinizde. İleride sağda Caferağa Camii’ni de geçtiğinizde. Yolun sonuna doğru kadrolu yaşlı köpeklerin genellikle bulunduğu Akbank’ın köşesine yakın sokağın hemen girişinde. Küçük, sempatik bir dükkan. Sokağın girişinde solda. Mini bir dükkan.  Dışarda tek bir masa ve sandalye. Sokakta kahve içme imkanına sahipsiniz. Tabii ki  çeşitli çikolatalar da mevcut. Adı: Çikolata Dükkanı. Tel: (0216) 345 05 26. Moda.