26 Nisan 2024 Cuma / 18 Sevval 1445

Eski dostlarla nerede karşılaşılır?

Milyonların yaşadığı bir kentte, yıllardır görmediğiniz bir dostunuzla karşılaşmanız son derece şaşırtıcı. İşte tesadüflerin yaşandığı adresler.

Tarık Sipahi4 Ocak 2014 Cumartesi 07:00 - Güncelleme:
Eski dostlarla nerede karşılaşılır?

Uzun zamandır görmediğimiz, izini kaybettiğimiz arkadaşımız ya da sevdiğimiz biri umulmadık bir zamanda karşımıza çıkmaz mı? Peki nerelerde?

- Beşiktaş-Üsküdar motorunda oturmak için yer ararken.

- Kadıköy-Karaköy vapuruna binerken, iskelede kalabalığın arasında kapıların açılmasını beklerken.

- Barbaros Hayrettin Paşa Anıtı’nın karşısındaki yaya geçidinde yeşilin yanmasını beklerken... Beşiktaş.

- Taksim’den Galatasaray’a doğru yavaş yavaş yürürken. Beyoğlu.

- Galata Kulesi’nin meydana bakan lokantalarının dışarıya taşmış masalarında. Galata.

- Nevizade Sokağı’ndaki kalabalığın arasından geçerken. Beyoğlu.

- Beyazıt kapısından Kapalıçarşı’ya girdiğinizde aşağı doğru yürürken.  Beyazıt.

- Karaköy’de Tünel’de beklerken. Serin mekanda. Karaköy

HİTİTLİ BULGUR

Bir bulgur cinsi. Adı: Siyez Bulguru. Kökü çok eskilere dayanıyor. On bin yıldan beri orijinali değişmeyen bir tohum. Kastamonu Küre Dağları civarında Seydiler adlı ilçede yetişiyor. İtalya’ya ihraç ediliyor. İtalyanlar özel sosla beraber kahvaltılarında kullanıyor. Bu arada siyez bulguru et suyuyla pişirilince çok lezzetli oluyor. Kilosu: 12 lira. Satılan mekan çarşının içinde. Adı: Altınoluk. Tel: (0216)  414 83 11 Kadıköy.

KURUFASULYE LEZZETİ

Ana caddenin kenarında, içerisinde farklı salonlar. Yıllardır özel yapım lezzetli kurufasulyesi ile tanınıyor. Artık daha geniş bir yelpazede müşterilere kendini açmış durumda. Bahçede uzakta adalara ve doldurulan sahile dikilen ağaçlara bakan masalar, sandalyeler. Adı: Çömlek. Tel: (0216)  519 70 53. İdealtepe.

TURUNCU KOVA

Merkezdeki ana caddede ışıkların oradaki benzin istasyonundan aşağıya yürürken solda. Şok Market’in altında yeni açılan bir mekan. Merdivenlerle iniliyor. Her şey var. Ayrıca ne alırsan 3 buçuk lira. Turuncu ve de diğer rengarenk kovalar, çok çeşitli bardaklar, kupalar, makyaj malzemeleri... Adı: Gümrük AVM. Kartal.

DAHİ İLE DEHA

Bostancı’dan Kadıköy’e giden Minibüs Caddesi’nde. Sağ tarafta yer alan Numara 33’de caddeye yüzü dönük iki levha. Bitişik iki apartmanda. Birincisi ‘Mental Aritmetik Dahi Çocuk Merkezi’. İkinci levhada şöyle yazıyor: Kahve Dehası Cafe & Restaurant. Ayşe Kadın civarında. 

ÜÇ KÜÇÜK MASA

nde. Vezire ve Emine Hanım’ın börekçi dükkanı. Patatesli, ıspanaklı, peynirli ve kıymalı nefis Boşnak böreklerinin sunulduğu mekanda altı kişinin oturabileceği üç küçük masa var. Daha çok paket servis yapıyorlar. Adı: Sestra. Tel: (0536) 638 75 08. Pendik.

HAYAT  BİLGİSİ

CİNALİ Rasim Kaygusuz’un Cinali Maceraları 10 kitap set halinde 15 lira. Tekrar basım. Baydaş Kırtasiye. (0216) 374 99 95. Atalar. Kartal.

MÜZİK Sevdiğinizle buluşmaya giderken, metronun uzun yürüyen merdivenlerinde kıpırdamazken dinlemek için: Beethoven’den Coriolan Uvertür.

EDEBİYAT Yazar: Alain de Botton. Kitap: Proust Yaşamınızı Nasıl Değiştirebilir? Sayfa 69: “Bilgelik öğretilemez, biz kendimiz keşfetmeliyiz onu.”

OYUNCAK TORBASI Oyuncak torbasını mümkün olduğu kadar renkli kumaştan hazırlamaya çalışın. Torbanın ağız kısmını açık bırakıp kenar kısmını büyük mandallarla duvarda bulunan bir tahtaya tutturabilirsiniz.

HALAT Şişli’de bir otomobildeki yazı... Abide-i Hürriyet Caddesi’nde: “Ağır Geldi Sevdalarım Çekemediler Halat Koptu.”