25 Nisan 2024 Perşembe / 17 Sevval 1445

Giy espadril ve kaftanı tak Hobo’yu tatilin şık geçsin

Tatil tüm hızıyla devam ediyor! Günlük koşuşturmaca ve iş hayatı, kıyafetlerimizi belli çerçeve içinde tutsa da tatil için serin tutan giysiler şart. Peki bu sıcaklarda hem rahat hem de stil sahibi olmanızı sağlayacak parçalar hangileri?

Tuğba Göktaş Kavici2 Ağustos 2014 Cumartesi 07:00 - Güncelleme:
Giy espadril ve kaftanı tak Hobo’yu tatilin şık geçsin

Çizgili denizci tişörtü

Doğuşu çok eskiye dayanan, yaz mevsiminin olmazsa olmazı bu tişörtler, 1820’lerde Fransa’nın Brittany bölgesinde yaşayan denizciler için son derece kaliteli pamuk dokumadan yapılırdı. Zira denizcileri rüzgar gibi olumsuz hava koşullarından korurdu. Daha sonra, 1858 yılında Fransız donanmasının milli üniformaları arasına giren denizci tişörtü, mavi ve beyaz çizgileriyle modanın zamansız parçalarından biri olmayı başardı.Çizgili desenler de yaz mevsiminin en temel baskısını oluşturuyor. Bu ikilinin birlikteliği hiçbir zaman modası geçmeyen bir şıklık vadededer. Üstelik enine çizgilerin vücudu güzel göstermediğini iddia eden eski bir anlayışı da yerle bir ediyor.

Kaftan

Kaftan deyince aklınıza günümüzde kına gecelerinde giyilen Osmanlı’nın geleneksel giysisi olan geniş ve hacimli, ağır, işlemeli modellerin geldiğini biliyoruz. Tatil için bahsettiklerimiz ise kaftanın formunu koruyan ama Fas ya da Hint işi olan etnik tarzda pamuklu yada keten kumaştan imal edilen tarzda olanlar... Daha çok mayo üzerine ve parmak arası terliklerle tercih edilse de plaj dışında tesbih benzeri kolyeler ve düz bir çift ayakkabıyla kombinlendiğinde şık bir görüntü elde etmenizi sağlayacaktır.

Şapka

Esnek bir güneş şapkası, tatilde yanınızda olması gereken başlıca koruyucu ürünlerden. Güneşten korunmak için ideal olan şapkaların hasır olanları spor ve rahat görüntünüz için zamansız bir model.

Espadril

Temel bir yaz ayakkabısı olan espadril, bu sezon altın çağını yaşıyor. Tabanı hasır iplerin döndürülerek oluşturulduğu, üzeri ise kumaş kaplı espadrillerin artık deri malzemeye kadar pek çok çeşidine rastlayabilirsiniz.

Önceleri yalnızca köylülerin ve Akdenizli balıkçıların ayakkabılarıyken şimdi en lüks markalar tarafından üretilen bir model oldu. Bol paça pantolonların, yazlık elbisenizin ve bir kaftanın altına giymek için rahatlık ve serinlik açısından ideal.

Eşarp

Eşarp, yazın bilhassa sahil şehirlerinde denizden gelen esintiye karşı her zaman çok stil bir fikir olmuştur. Ancak tarzı için değil inancı doğrultusunda eşarp kullanan kadınlar için sadece bir aksesuar anlamına gelmiyor. İşte onlar için sıcak havalarda artık her markada bulunan pamuklu, ince dokulu, naif desenli ve çoğunlukla dikdörtgen kesimli bu modelleri öneriyoruz. Bol bir elbisenin üzerine ya da kaftanla harika bir uyum sağlayacaktır.

Bol paça pantolon

Hareket özgürlüğü sağlayan bol paça pantolonlar aynı zamanda çok şık. Üzerine çizgili denizci tişört ve altına espadril giyerek kombinleyin! Bu basit ama etkili görüntüye siz de şaşıracaksınız. Önerimiz, duble paça modelleri tercih edin ve pantolon boyunun biraz uzun olmasına dikkat edin, çok kısa alınmış bir pantolon boyu sakil görünür!

Hobo çanta

Sıcaklarda yanımızda taşıdığımız su şişeleri, mendiller derken içine pek çok ihtiyacımızı koyacağımız büyük ama rahat bir çantaya ihtiyaç duyarız. Günlük kullanımda da çok rahat olan hobo çantalar içi dolu değilken sarkık ama hoş görünür. Bu çantaları deri ve sezonun püskül modasına uygun çeşitleriyle bulabileceğiniz gibi daha hafif olsun isterseniz bez modelini de kullanabilirsiniz. Zaten hobo çantanın aslı, geçici çiftçilerin kullandıkları büyük ve bez sırt çantalarından ilham alınarak hazırlanmış olanlarıdır.