25 Nisan 2024 Perşembe / 17 Sevval 1445

Gökçeada'da keçileri kaçıramazsınız!

Gökçeada’nın Uğurlu Köyü’nden sonrası çadır tatili yapmak isteyenler için ideal. Her yer tertemiz, gece elektrik olmadığı için yıldızların altında uyuyabiliyorsunuz. Ama keçilere dikkat! Aç keçiler çadırda bıraktığınız eşyaları bile yiyor!

Tarık Sipahi7 Eylül 2013 Cumartesi 07:00 - Güncelleme:
Gökçeada'da keçileri kaçıramazsınız!

KENTLERİN GİZLİ HALLERİ

CANLI MÜZİK

Roof’un altında. Yedinci katta. Canlı müzik. Klavyeyle çalınan türküler. Ankara Misket ve de Karadeniz türküleri gibi. Adı: Hotel Terzioğlu. Tel: (0466) 351 51 11. Hopa. Artvin.

BENEKLİ BALIKLAR

Karagöl hafta sonunda daha çok misafir akınına uğruyor. Göle uzanan küçük bir iskeleden suya bakma imkanı. Benekli alabalıklar. Kırmızı küçük balıklar. Hazır ahşap piknik sıraları. Tuvalet ve otoparkı da var. Karşı kıyıda suyun üzerinde yatay sakin bir sal gibi ince uzun açık yeşil çimenleriyle uzanmış sessiz yatan topraklar. Ağaçların tepelerinde yer dumanı halinde sisler. Borçka’ya yakın. Artvin.

KOYU TURUNCU ÇİÇEKLER

n Bol neşeli turuncu ve kırmızı renk arası acemborusu çiçeklerinin karşımıza çıktığı bazı yerler:

-Benzin İstasyonu’ndan Bostancı’ya giderken soldaki ilk ana caddeden, köşede ilkokulun olduğu, girdiğinizde ilerde soldaki ilk sokağın köşesinde. Duvar boyu kapı üstü uzanıyor. Göztepe.

-Cemiltopuzlu Caddesi 16 numara ile Saray Muhallebicisi arasında duvarda upuzun uzanıyor. Feneryolu.

-2M Migros’un denize bakan sol taraftaki duvarı. Yukarı uzanıyor. İdealtepe.

-Kalyon Market ile Zeren Kebapçısı arasındaki duvarda uzunca bir yer kaplıyor. Aşağı Rahmanlar. Kartal.

-Fıstıklı Yokuşu 16 numaradaki eski ahşap evin duvarını örtüyor. Kanlıca.

GECE TEMİZLİĞİ

Tekirdağ’dan yola çıkıp Çanakkale istikametine doğru giderken Çanakkale’ye 55 kilometre kala Saroz Körfezi’ne bakan sahilde küçük bir balıkçı barınağı olan bir köy. 20 metrede bir duş mevcut. Çok saygılı insanlar. Ağaçlarda hoparlörlerden sesleniyorlar: “Plajı temiz tutalım. Her gece saat 21.00’den sonra gönüllü temizlik yapılır” diye. Küçük, temiz bir köy. Güneyli. Eceabat.

KEDİ GİBİLER

Gökçeada’nın en batı kısmında. Uğurlu Köyü’nden hemen sonra bir alan. Çadırcılar ve günübirlikçiler için müsait. Tuvalet ve duş kabinleri gayet temiz ve düzenli ancak elektrik yok. Gece yıldızların altında uyuma imkanı. 2  kilometre uzunluğunda bir sahil. Biraz tepe tırmanıp indiğinizde sakin, olağanüstü güzel koylar. Etrafta çok miktarda aç keçi dolanıyor. Kedi gibiler. Hatta çadırınıza girip eşyaları karıştırıp onları çiğneyip yiyebiliyorlar! Adı: Gizli Liman. Gökçeada.

Hayat Bilgisi

REÇEL Reçel ve turşu için kullanacağınız kavanoz ve cam eşyaların temizlenmiş olmalarına dikkat edin.

GOOD Kartal-Kadıköy minibüslerinin birinde geçen hafta öğlen vakti ince uzun bir sarışın kızın üstündeki tişörtünün üzerindeki beş kelimeli yazı: ‘So Good At Being BAD’. Son kelime büyük harfle yazılmış.

KARTPOSTAL Haydarpaşa uzaktan-cepheden kartpostal olarak görünüyor. Öğleden sonra denizin rengi koyu mavi. Deniz Otobüsleri İskelesi’nin yanındaki banklardan. Kadıköy.

EDEBİYAT Kitap: Söğütlükte Rüzgar. Yazar: Keneth Grahame. Sayfa: 247: “Biz de yaşananları unutup yeni bir sayfa açmayı deneyeceğiz hep birlikte!”

MÜZİK Aldığınız çok taze balığı arkadaşlarınızla beraber yemek üzere pişirirken dinlemek için: Eleni Karaindrou’dan To Vals Tou Gamou.