24 Nisan 2024 Çarşamba / 16 Sevval 1445

Lokumlar çikolatalı çikolatalar meyveli

‘Çocukluğunuzun bayramlarına dair ne hatırlıyorsunuz ?’diye sorsak aklınıza hiç kuşkusuz ilk olarak çikolata ve şekerlemeler gelir. Bayramların bu tatlı hatıraları damaklarda yer etmeye devam ediyor. Üstelik binbir farklı çeşidiyle... Çikolata kaplı meyveli lokumlar, portakal parçalı çikolatalar, hurmalılar zarif kutularda...

26 Temmuz 2014 Cumartesi 07:00 - Güncelleme:
Lokumlar çikolatalı çikolatalar meyveli

SWISS Gourmet, pasta ve çikolata çeşitleriyle bayramda yeni tatlarla sizi bekliyor. Ahududu ganache siyah çikolatalı ‘Rubis’, badem ezmeli siyah çikolata ‘Walnut Almond’, Varlhana çikolatalı ve yasemin çaylı ‘Jasmin’ yeni lezzet seçeneklerinden sadece birkaçı. Çikolatalı, fıstıklı gibi makaron çeşitleri ise denemeye değer.

Gurmelerin tercih ettiği Fransız çikolatası Valrhona’yı Özsüt madlen ve el yapımı çikolatalarda kullanıyor. Özsüt çikolatalar, madlen ve special olmak üzere iki farklı konseptte ve 13 farklı çeşitte hazırlandı. Kutuları şık ve dekoratif!

Çikolatalarını hurmayla zenginleştiren Marie Antoinette Chocolatier’den seçiminizi, sevdiklerinizin damak tadına göre yapabilirsiniz.

Bayramda keyifli anlarınızı tamamlamak istiyorsanız Lindt Swiss Pralines tam size göre! 145 ve 215 gramlık ambalajlarda satışa sunulan Lindt Swiss Pralines’a Migros, Macrocenter, CarrefourSA şubelerinde ulaşabilirsiniz.

Divan Pastaneleri çikolata kaplı lokumlarıyla iddialı. Fındıklı, fıstıklı, bademli, naneli, portakallı, damla sakızlı, güllü-limonlu, çikolata kaplı fıstıklı ve çikolata kaplı güllü gibi zengin çeşitleriyle zarif kutular içinde hazırlanan ikramlıklar herkesin damak tadına hitap ediyor. 

SARAY İKRAMLIKLARI

İstanbul’un görkemli sarayları Ülker çikolatasıyla buluştu. Ülker’in’Saraylar’ serisi sütlü ve bitter madlen çikolatadan oluşan çeşitleriyle ağzınızı tatlandıracak. Özel seçilmiş kakao çekirdekleriyle üretilen Ülker Dolmabahçe ve Beylerbeyi, lezzetli ikramlık çikolatalar.

Beyaz Fırın ise Belçika çikolatasını evlerinize taşıyor. Gerçek meyve parçacıkları, kuruyemişler ve katkısız malzemelerle Türk damak tadına özel hazırlanan çikolatalar farklı boydaki kutularda satışa sunuldu.

Mövenpick GourmeT bayramı ev yapımı çikolatalarla karşılıyor. Beyaz çikolatalı ve bademli, sütlü çikolatalı ve fındıklı ya da bitter çikolatalı ve Antep fıstıklı gibi lezzetlerden oluşan GourmeT’nin ev yapımı çikolataları, bayramın farklı hediyelerinden olmaya aday.

SANAT ESERİ GİBİ

Kent, meyve parçacıklı Gurme Madlen ile karşınızda! Portakal parçacıklı sütlü ve ahududu parçacıklı bitter olarak aynı kutu içinde iki farklı çeşitle bu bayram ilk kez raflarda yerini aldı.

Godiva, Ramazan Bayramı’nda nazar boncuklu kutularıyla dikkat çekiyor. Godiva’nın el yapımı pralin ve trüfleri, özel tasarlanan bayram kutuları içinde bir sanat eserine dönüşüyor. Çikolataların lezzeti ve şık görünümü bayram hediyelerinizi unutulmaz kılacak.

Nar Gourmet bayramı lokum ve akidelerle karşılıyor. Gerçek meyve parçaları ve yemişlerle hazırlanan lokumlar bayram kahvelerine eşlik edecek. Ağızda yavaş yavaş eriyen akide şekerleri ise geleneksel tadı günümüze taşıyacak.

Seyidoğlu, special çikolata çeşitleri, madlen çikolata ve drajelerle tadı doyumsuz lezzetlerle bayrama tat katan markalar arasında.

MİS GİBİ KOKAN BAKLAVALAR

Komşufırın, Ramazan Bayramı’nı özel lezzetlerle tatlandırmak isteyenlere cevizli ev baklavası ve fıstıklı tel kadayıfı öneriyor.

Faruk Güllüoğlu, tarihi saray tatlılarıyla evlere giriyor. Fıstıklı kuş yuvasından cevizli dilber dudağına, fındıklı bohçadan bademli dürüme 10 farklı Osmanlı tatlısının satışına başlayan Faruk Güllüoğlu, tarihi lezzetleri damak zevkine düşkün olanlarla buluşturuyor.

Antep mutfağına farklı bir yorum katan Mehmet Sait Restaurant, lezzetli tatlılarıyla da dikkat çekiyor. Bu bayram kaymaklı incir tatlısıyla damakları şenlendirecek olan Mehmet Sait Restaurant, lezzet arayışında olan tatlıseverleri bekliyor.

Fıstıklı, cevizli, kaymaklı, dilerseniz dondurmalı... Bayram sofralarının sultanı baklava, Develi’nin mutfağında geleneksel yöntemlerle hazırlanıyor ve sofranızı bir lezzet şölenine dönüştürüyor. Dilerseniz şöbiyet, bülbül yuvası, billuriye, burma kadayıf ya da havuç dilimini de tercih edebilirsiniz.