24 Nisan 2024 Çarşamba / 16 Sevval 1445

Modanın en şık işbirlikleri

Tasarımcı ve marka işbirlikleri yeni sezonda da hız kesmeden devam ediyor. Dünya moda arenasında her gün bir yenisini duyduğumuz bu ‘koleksiyon ortaklıkları’, Türkiye’de de vizyoner markalar tarafından uygulanıyor. İşte öne çıkanlar...

TUĞBA GÖKTAŞ KAVİCİ24 Ekim 2014 Cuma 07:00 - Güncelleme:
Modanın en şık işbirlikleri

PARK BRAVO VE ÖZLEM KAYA

Ankara’da küçük bir mağazadan Türkiye’nin en büyük perakende gruplarından birine dönüşen Park Bravo, tasarımcı Özlem Kaya ile 2013 sonbahar-kış sezonunda başladıkları işbirliğine yeni sezonda da devam ediyor. Daha önce atölyesinde bizzat tanık olmuştum, Kaya’nın işlerine... Ünlü tasarımcı, işin mutfağında yer alarak kuplar ve kesimlerle oynuyor, kusursuz işçiliğiyle ortaya harika formlar çıkarıyor. İstanbul Moda Haftası’nın her yıl heyecanla beklenen isimlerinden biri de kuşkusuz Özlem Kaya... Ancak bu yıl moda haftasında yoktu. Görünen o ki yenilikçi kupları, romantik ve minimalist çizgisiyle Park Bravo ile DNA’ları uydu; Park Bravo’daki kreatif direktörlüğüne ağırlık veriyor anlaşılan... 2014-2015 sonbahar-kış koleksiyonu, bunun kanıtı. İstanbul Üniversitesi’nin botanik bahçesinde vahşi bir ortam izlenimi verilerek yapılan çekimlerde, markanın yüzü olarak genç oyuncu Berrak Tüzünataç’ı görüyoruz. Koleksiyonun en hit parçası ise Tüzünataç’ın çok iyi taşıdığı bordo tulum. Park Bravo’nun yenilenme adına girdiği bu süreçte güzel oyuncu adeta gençlik iksiri etkisi yapıyor markaya... Bordonun bolca kullanıldığı kreasyonda palto, manto, ceket gibi göz ardı edilmemesi gereken parçalar var. Tekstil oyunlarının hissedildiği kumaş kaplamalar, deriler ve piliseler de koleksiyonun öne çıkan detayları.

Deri ağırlıklı üretim yapan VSP ile farklı materyallerle oynamayı seven tasarımcı Hüseyin Çağlayan’ın ‘işbirliği’ sürprizlerle dolu. Aynı kıyafetten farklı formlar yapmak mümkün.

NETWORK VE ELİF CIĞIZOĞLU

Moda tutkunu herkes genç tasarımcı Elif  Cığızoğlu’nu tanır! Kusursuz kalıp denilince de Network’ü ilk sıralarda görmem mümkün.  Cığızoğlu’nun güçlü stili ve Network’ün vizyonu güçbirliği yapıyor şimdi de... Özel kıyafetler ve couture defileleriyle adından söz ettiren Cığızoğlu, nam-ı diğer Bihter Ziyagil’in tasarımcısı, kendi markasıyla pek çok önemli isimle çalışırken geçen yıldan bu yana Network ve Que’nun kreatif direktörü. Sert geometrik formlar ve cesur renklerle ön plana çıkan koleksiyon, Network’ün zarif ve güçlü kadın imajını destekliyor. Yeni sezonda püskül detaylarıyla trendleri tam on ikiden vuruyorlar! İpek bluzlar, elbiseler ve tabii ki koleksiyonun en gözde rengi şeker pembesi... Cığızoğlu’nun keskin hatları ve oversized akımıyla buluşan harika bir mantonun ‘şeker pembesi’ renginde olduğunu düşünün! Kesinlikle alkışı hak ediyor. Güçlü materyallerle desteklenen koleksiyonda, geometrik desenler de dikkat çekici. Royal mavi, safran ve zümrüt yeşili de bolca yer alıyor.

VSP VE HÜSEYİN ÇAĞLAYAN

2007’de kurulan VSP (Very Special Pieces yani çok özel parçalar) yeni bir marka ama kreatif direktörü Kadri Soygül, 27 yıldır deri sektöründe tanınan bir isim. Koleksiyonun yenilikçi deri parçalarını görünce Türkiye için önemli bir marka olacağını öngörmek zor değil. VSP geçen ay Paris Moda Haftası ile eşzamanlı olarak ilk mağazasını Paris’te açtı. Çalışmalarını İngiltere’de sürdüren dünyaca ünlü tasarımcı Hüseyin Çağlayan ile yaptıkları işbirliğinin ürünü olan koleksiyon da bu mağazada. Deri ağırlıklı üretim yapan VSP ve farklı materyallerle oynamayı seven Hüseyin Çağlayan’ın ‘koleksiyon ortaklığı’, sürprizlerle dolu. Aynı kıyafetten farklı formlar yapabiliyorsunuz. Fermuarlar sayesinde şekilden şekile giriyor tasarımlar! Sanatçı ve tasarımcı kimliğini bir arada yürüten Hüseyin Çağlayan, VSP ile üç sezonluk anlaşma imzaladı. Böylece bir Türk markasının yine güçlü bir Türk tasarımcı ile dünya arenasında rüzgarlar estireceğini zevkle takip edeceğiz.