18 Nisan 2024 Perşembe / 10 Sevval 1445

Sessiz bir semt

Alemdağ, İstanbul içinde bir cennet gibi: Barış dolu, temiz bir hava ve kuş sesleriyle uyanılıyor. Araba sesi ya da AVM yoğunluğu yok. Orman kenarında dingin bir yaşamı seçenler için ideal bir bölge fakat yakınından geçecek otoyol her şeyi değiştirebilir.

Tarık SİPAHİ29 Kasım 2014 Cumartesi 07:00 - Güncelleme:
Sessiz bir semt

- Fabrikalar durağı Ekşioğlu Mahallesi’nde mesire yeri. Parksa denilen mesire yeri minicik. Bir avuç içi kadar. 

- Ucuz fiyata ve kaliteli saç kesiliyor. Ellis Bayan Kuaförü. Alemdar otobüs durağının tam karşısında. Abla kardeş, aile işletmesi.

- Her perşembe günü semt pazarı kuruluyor.

- Yazar ve Terapist Sibel Buğdaycı ile Kuvars Buluşmaları Quartz Gatherings (Ses ve Kristal Workshopları) yapılıyor. Bu çalışmalarda ‘Ses, Müzik, Hareket, Dans ve Neşe temel temalar olarak ele alınıyor. Buğdaycı sesini ve kristalleri kullanarak yaptığı çalışmalarını genellikle hafta sonları düzenliyor. Ayrıca kendini keşfetme, yaratıcılık ve şifa üzerine birebir eğitimler ve grup çalışmaları da yapıyor. Bu pazar saat 13.00’te  bir Kuvars Buluşması var. Dileyenler sibelbugdayci@ gmail.com ya da sibelbugdayci.wordpress.com/2014 /11/13/quartz-gatherings-quartz-circle-on-love-and-sound-vibration/ adresinden bilgi alabilir.

- Botanik Çiçek Bahçesi kapatılıyor yakında. 3. Köprü’nün çevre yolu yapımı yüzünden taşınıyor. Şu anda indirim var.

- Minik ve güzel bir mekân. Kaliteli. Alemdar Merkez Mah. Adı: Kabiloğlu Pastanesi. Tel: (0216) 312 64 33

- AVM yok. Bol bol BİM, A101 Harca Harca Bitmez ve ucuzcu dükkânlarla dolu.

- Genelde orta halli evler. Aralarda siteler var; güvenlikli ve havuzlu.

- Barış dolu, temiz bir havayla uyanılıyor. Etraf sessiz, araba sesi yok: İstanbul içinde bir cennet gibi.

- Son dönemlerde taşınanlar artmış, servis otobüsünde hep buraların, yani ormanların yok edildiği, sitelerin yükseldiği konuşuluyor.

- Üçüncü köprü ve çevre yolu  bitiyor yakında... O zaman gerçekten büyüyecek burası.

- Kadıköy ve Üsküdar’dan da dolmuş kalkıyor Çekmeköy Taşdelen’e. Oradan geçen herhangi bir araçla da Alemdağ 10 dakikalık bir mesafe. Veya dolmuşlar madenlere kadar getiriyor: Oradan Alemdağ otobüsleriyle 20 dakikada oradasınız.

- Kadıköy’den 14A var, her 20 dakikada bir. Üsküdar’dan da 11A var.

- Mecidiyeköy YÖNÜNden gelenler için 522A Çıksalın otobüsleri

var. Ayrıca metrobüs Altunizade’ye geldiğinde inin, Taşdelen bağlantılı otobüslerden birine binin. Üsküdar’dan veya Kadıköy’den Alemdağ bağlantılı otobüslere de binilebilir.

- Alemdar otobüs durağında inince, karşıya geçin ve emniyetin olduğu caddeye girin: BİM’in karşısında balıkçı tezgâhı olan bir adam var: tekerlekli bir tezgâh. Balıkları her daim taze: Bir adet palamut 10 TL.

- Burası emeklilerin ve sessiz yaşamı seçenler için ideal, ancak bir süre sonra hareketleneceğe benziyor.