19 Nisan 2024 Cuma / 11 Sevval 1445

Covert Affairs dizisinin ajanları İstanbul'da Rusları kovaladı

Daha önce bazı sahneleri Beyoğlu'nda çekilen Covert Affairs adlı dizinin son bölümüne; İstanbul'un en popüler turistik mekanları ev sahipliği yaptı. Dizinin resmi sitesinde, İstanbul'un tarihi ve turistik mekanları da tanıtıldı.

stargazete.com-özel12 Kasım 2014 Çarşamba 07:00 - Güncelleme:

İstanbul'a en güzel tanıtım... ABD'nin popüler televizyon kanallarından USA Network'ün en çok izlenen aksiyon dizisi Covert Affairs'in, geçen hafta perşembe günü yayınlanan 5. sezon 11. bölümünde adeta "İstanbul reklamı" yapıldı.

CIA VE MOSSAD AJANLARI RUSLARI İSTANBUL'DA KISTIRDI

Dizinin baş kahramanı, CIA ajanı Annie Walker, ABD'deki terörist bir saldırının kökenini araştırırken takibe aldığı Rus diplomat ve onun iş ortaklarının izini İstanbul'da buldu. Annie Walker ve MOSSAD ajanı arkadaşı, İstanbul'ın tarihi ve turistik mekanlarında iş kovaladı.

Dizinin yayınlanmasının hemen ardından, resmi sitesinde; çekimlerin kamera arkası ve ekibin İstanbul'da yaşadıkları hayranlarına anlatıldı. Sultanhahmet, Ayasofya, Yerebatan Sarnıcı, Adalar gibi mekan ve yerlerin yanı sıra; Amerikalılar'a İstanbul'daki yeme-içme, moda ve sanat merkezleri ile ilgili bilgiler de verildi.

Ayrıca tüm merkezlerin internet adresleri, site ziyaretçileri ile paylaşıldı.

Dizide Annie Walker'ı canlandıran Piper Perabo, aynı zamanda yapımcılığı da üstleniyor.

İSTANBUL'A DAHA ÖNCE YİNE GELMİŞLERDİ

Covert Affairs daha önce de İstanbul'u ziyaret etmiş, Beyoğlu'nda çekilen bazı sahnelerinde Jehan Barbur'un görüntüleri ve müziğine de yer verilmişti. 

İLGİNÇ PLAKA

Dizide kullanılan bir aracın plakası, gerçek bir plakayla aynı olmaması için değiştirildi. 75 F9N 48 şeklindeki plakada iki harfin arasında rakam bulunması dikkat çekti. Böylece, Türkiye'de görülmesi imkansız bir plaka seçilmiş oldu. 

*

*

*