19 Nisan 2024 Cuma / 11 Sevval 1445

Adalet Bakanı Bozdağ'dan çözüm süreci açıklaması

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, çözüm süreciyle birlikte Türkiye’nin önünü açacak önemli adımlar atıldığını belirterek, “çözüm süreci toplumsal bütünleşmeyi getirdi” dedi.

ŞEYHMUS ÇAKAN16 Eylül 2014 Salı 07:00 - Güncelleme:
Adalet Bakanı Bozdağ'dan çözüm süreci açıklaması
Bazı incelemelerde bulunmak üzere Diyarbakır’a gelen Adalet Bakanı Bekir Bozdağ’ı Vali Yardımcısı Mehmet Demir, daire ve kurum amirleri karşıladı. Çözüm sürecinin önemine değinen Bakan Bozdağ,Türkiye’nin 81 ilinde ilk kez insanların yüzyüze konuşma fırsatı bulduğunu söyledi.  Çözüm sürecinin Türkiye’nin hep birlikte yürüttüğü ortak bir proje olduğunu savunan Bozdağ, “Kimsenin cesaret edemeyip ağzına alamadığı Kürtçenin önündeki engeller kaldırıldı. Bu konuda sınırsız yasa çıkardık. Kürtçe eğitimin önünü açan adımlar oldu. 24 saat Kürtçe yayın izni verildi” dedi.
 
KÜRTÇE OKULLARLA İLGİLİ HİÇ BİR BAŞVURU YOK
Bozdağ, Diyarbakır, Şırnak ve Hakkari’de kapatılan Kürkçe okullarla ilgili hiç ir başvurunun olmadığını belirtti. Bozdağ Ak Parti il binasına giderek partililerle görüştü. Adliye personeli ile bir araya gelecek olan Bozdağ, daha sonra Lice'ye yatırımları incelemek ve bilgi almak üzere gidecek.