24 Nisan 2024 Çarşamba / 16 Sevval 1445

AK Parti Batman İl Başkanı Murat Güneştekin: Ortadoğu kan gölüne döndü

AK Parti Batman İl Başkanı Murat Güneştekin, Gazze, Irak ve Suriye’de yaşanan savaşlara dikkat çekerek, Ortadoğu’nun kan gölüne döndüğünü söyledi.

Yusuf UYANIK-BATMAN26 Ağustos 2014 Salı 07:00 - Güncelleme:
AK Parti Batman İl Başkanı Murat Güneştekin: Ortadoğu kan gölüne döndü
Ortadoğu’da yaşanan savaş ve ölümlere dikkat çeken AK Parti Batman İl Başkanı Murat Güneştekin, Irak ve Suriye’de Kürtler, Türkmen, Ezidi ve diğer etnik gruplara yönelik yapılan saldırıların kabul edilemez olduğunu belirtti. İslam’ın, insan hak ve hürriyetine her türlü taarruzu yasakladığını hatırlatan Güneştekin, “İslam coğrafyasında akan kardeşkanı hepimizi derin bir şekilde üzmektedir. Dileğimiz ve temennimiz, bu acıların son bulması ve İslam kardeşliğinin sağlanmasıdır.” dedi.
 
‘İSRAİL SOYKIRIM POLİTİKASI GÜDÜYOR’
 
İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırılarına da değinen Güneştekin, “İsrail, yıllardır zulüm, gözyaşı, kan ve acı ile mağdur ve mazlum Filistin halkına soykırım politikaları uygulamaktadır. Tüm dünyanın gözü önünde Filistin halkını acımazsızca katlediyor.
 
Dünya, İsrail’in uyguladığı vahşeti izlemekle yetindiği gibi, cılız kınamalarla acımasızlığı örtme gayesindedir. İslam coğrafyasında bulunan bütün Müslümanların bu konuda özellikle duyarlı olmaya ve bu şiddete karşı sesini yükselterek tepkisini ortaya koymaya davet ediyoruz. Unutulmasın ki, mazlumun ahı bir gün tutar ve zalimi alaşağı eder.” dedi.