26 Nisan 2024 Cuma / 18 Sevval 1445

Akbal: Büyük şirketleri Diyarbakır'a davet ediyoruz

Diyarbakır, Kobani protestoları sırasında yaşanan olumsuz etkileri hızla atlatıyor. Olaylar sırasında sekteye uğrayan ekonomiyi kalkındırmak için hamleler devam ediyor. Güneydoğu Genç İş Adamları Derneği (GÜNGİAD) Başkanı Hakan Akbal, büyük şirketleri yatırım yapmak için kente davet etti.

SÜLEYMAN UMUT GÜRHAN31 Ekim 2014 Cuma 07:00 - Güncelleme:
Akbal: Büyük şirketleri Diyarbakır'a davet ediyoruz

Çözüm süreciyle başlayan güven ortamının devam ettiğini anlatan Akbal, yatırım için bölgenin uygun koşullara sahip olduğunun altını çizdi. Kobani protestolarının bölge imajını olumsuz etkilediğini vurgulayan Akbal, “Olaylar sırasında yaşananlar maalesef, bizi geriye götürdü. Bölgemize karşı olumsuz algıya neden oldu. Bir çok sektör zarara uğradı. Bölgenin çözüm süreciyle kazandığı olumlu havanın yeniden kazandırılması gerekiyor” dedi.

“Bölgede barış ortamı hakim ve teşvikte en avantajlı bölge konumundayız” diyen Akbal şöyle konuştu: “Büyük şirketleri diyarbakır’a davet ediyoruz. Çünkü yatırım için burada uygun koşullara sahibiz. Büyük yatırımlar buraya gelirse, biz bu yatırımlara canımızla siper olur, göz bebeğimiz gibi onu her şeyden koruruz. Bölgenin iş potansiyeli de yüksek, buraya gelen yatırımcı hem kar eder hem de bölge ekonomisine olumlu katkı sunar.”