17 Nisan 2024 Çarşamba / 9 Sevval 1445

“Allah ıslah etsin; bir tahkir, bir aşağılama değildir”

Midyat’ta faaliyet gösteren Eğitim Bir-Sen ve Özgür Eğitim-Sen Temsilcilikleri yaptıkları ortak basın açıklamasıyla, Anadolu Lisesi Öğrenci B.T.A.’nın velisi Rıdvan A.’nın geçtiğimiz gün yaptığı açıklamalarının doğru olmadığını söylediler.

19 Haziran 2013 Çarşamba 07:00 - Güncelleme:
“Allah ıslah etsin; bir tahkir, bir aşağılama değildir”
Midyat’ta, Yeni Mahalle’de 926. Sokakta bulunan Anadolu Lisesi önünde Eğitim Bir-Sen Midyat Temsilcisi Abdulkadir Altay, Özgür Eğitim-Sen Midyat Temsilcisi Abdulhakim Şahin ile sendikaya üye yaklaşık 50 kişinin katılımıyla basın açıklaması yapıldı.

Grup adına açıklamayı okuyan Eğitim Bir-Sen Midyat Temsilcisi Abdulkadir Altay, Midyat Anadolu Lisesi öğrencisi B.T.A.’nın karnesine yazılan “Allah ıslah etsin.” başlığıyla basında yer alan birçok beyanın doğru olmadığını açıklamak üzere toplandıklarını söyledi.

Öğrenci velisi Rıdvan A.’nın basına verdiği demeçte öğretmenler için “Allah onları ıslah etsin” dediğini belirten Altay, “Öncelikle “Allah ıslah etsin.” ifadesinin bir tahkir, bir aşağılama değil, bir dua bir temenni olduğunu belirtelim. Öğrenci velisi basına verdiği demeçte öğretmenler için “Allah onları ıslah etsin.” demiştir. Biz bundan rahatsız olmadığımız gibi bu duaya ‘âmin’ diyoruz” dedi.

Okul idaresi, öğretmenler ve okul rehberlik servisinin, defalarca öğrenci velisi olan ağabeyi ve ablalarıyla görüştüğünü ifade eden Altay, şöyle konuştu:
“Öğrenci velisi, ‘Bir gün olsun ne öğrenci velisi olarak bana, nede hiç kimseyle hiçbir iletişim kurulmamıştır’ iddiasında bulunmuştur. Okul idaresi, öğretmenler ve okul rehberlik servisi olarak, defalarca öğrenci velisi olan ağabeyi ve ablalarıyla görüşmüş, görüşmeler onların iştirakiyle tutanak altına alınmıştır. Öğrenci velisiyle, sınıf rehber öğretmenince görüşmeler yapılmış, devamsızlık mektupları yollanmış nihayetinde 1. Dönem karnesinde durum ortaya konmuştur. Yetkili makamların talep etmesi durumunda bu belgeler ibraz edilebilir”

“ÖĞRETMENLER TARAFLI OLMAKLA VE PEŞİN HÜKÜM VERMEKLE İTHAM EDİLMİŞ”

Altay, açıklamasını şöyle sürdürdü: “Öğrenci velisi, kardeşi için “Başarılı bir öğrenciyken okuldan nefret eden bir öğrenci haline el birliğiyle getirdiler” demektedir. Okulumuzda öğrenim gören 530 öğrencinin böyle bir şikâyeti yokken, okulumuz Midyat’ın üniversiteye en çok öğrenci yerleştiren okuluyken, en çok sosyal faaliyet yapan ve başarılar elde eden okuluyken böyle insafsız bir ithama maruz kalmış olması bizleri derinden üzmüştür. Ayrıca öğrenci velisi “Önümüzde yükseltme sınavları var. Yine aynı öğretmenler girecek. Allah’ın ıslahına bırakan öğretmen bütünleme sınavında da aynı şeyin çıkacağını düşünüyorum” diyerek, okulun tüm öğretmenlerini taraflı olmakla ve peşin hüküm vermekle itham etmiştir. Oysaki öğretmenler her ne olursa olsun hiçbir öğrenci için ayırım yapmayan adil, tarafsız ve erdemli insanlardır. Öğretmenler gelecek nesilleri yetiştirmek için fedakârca çalışan gönül erleridir. Öğrenci veya bir başkasının düşmanı değildir. Bize göre, veli duygusal davranmış ve amacını aşan beyanlarda bulunmuştur.”

Anadolu Lisesi Okul Aile Birliği Başkanı Aydın Gümüş de, Midyat Anadolu Lisesi’nin bölgenin en nezih, en temiz, en kaliteli kadroya sahip bir okuldur. Bunu hiç kimsenin lekelemeye hakkı yoktur. Ki olursa olsun, öğretmen bile olsun” dedi.

Yapılan açıklamanın ardından, grup “Allah hepimizi ıslah etsin’ şeklinde konuşan Altay’a karşılık olarak ‘Amin’ dediler. Grup daha sonra sessiz bir şekilde dağıldı.

OLAYIN GEÇMİŞİ

Midyat İlçesi’ndeki Midyat Anadolu Lisesi 9’uncu sınıf öğrencisi B.T.A.’nın karnesindeki, 'Düşünceler' bölümünde, sınıf öğretmeni M.H.’nin, “Ne diyeceğimi bilemiyorum. Allah ıslah etsin” görüşüne ağabeyi Rıdvan A. tepki göstermişti.