24 Nisan 2024 Çarşamba / 16 Sevval 1445

Barzani cehpede!

Irak Kürt bölgesinde IŞİD’le çatışan Peşmerge’ye moral ziyaretinde bulunan Kürt Yönetimi Başkanı Mesut Barzani, uyarıda bulundu. Görevinde ihmalkarlık yapanlar cezalandırılacağını belirten Barzani, komutanlarından son durum hakkında bilgi aldı.

ŞEYHMUS ÇAKAN13 Eylül 2014 Cumartesi 07:00 - Güncelleme:
Barzani cehpede!
Kürdistan Bölge Başkanı Mesut Barzani, Dicle Nehri’nin batı ve doğu yakasındaki Peşmerge Güçleri’ne moral ziyaretinde bulundu. IŞİD’le çatışan Peşmerge güçlerini elde ettiği başarılar nedeniyle tebrik eden Barzani, komutanlardan son durum hakkında bilgi aldı. Kürdistan Bölge Başkanlığı’nın resmi sitesinde yayımlanan açıklamaya göre, Kürdistan Bölge Başkanı, Peşmerge ve diğer yetkilileri uyardı.
 
'Görevinde ihmalkarlık yapanlar ile Şengal’in düşmesinde hatası olan herkes cezalandırılacaktır' diyen Barzani, IŞİD’in saldırıları sonucu mağdur olan azınlıkların dini temsilcileriyle buluşmasında da şunları söyledi:
 
'Teröristler bölgeye yönelik vahşi ve barbarca saldırılar yapıyor. Felaket tüm Kürdistan halkının başına gelmiştir. Bu felaketten hepimiz payımıza düşeni aldık. Ancak bu olumsuz durumun Bağdat’ın yanlış siyaseti sonucu olduğunu bilmemiz lazım. Teröristlerin hiçbir dini ve ahlaki sınırı yok. Amaçları yalnızca talan ve halkı sindirmektir. Fakat teröristleri zayıflattık. Artık saldırı güçleri kalmadı.'
 
Mesut Barzani, sığınmacılara Irak’ı terk etmemeleri çağrısında bulunarak, 'Ya hepimiz özgür bir şekilde topraklarımızda yaşayacağız, ya da hep birlikte öleceğiz. Başka yolu yok' ifadesini kullandı.