18 Nisan 2024 Perşembe / 10 Sevval 1445

Bayrama buruk girdiler

Diyarbakır’da PKK’nın çocuklarını dağa götürdüğünü belirten annelerin çocuklarının geri getirilmesi için 19 Mayıs'tan bu yana başlattıkları oturma eylemleri sürüyor.

ŞEYHMUS ÇAKAN28 Temmuz 2014 Pazartesi 07:00 - Güncelleme:
Bayrama buruk girdiler

 Bayrama buruk giren aileler, çocuklarının serbest bırakılacağı günü umutla bekliyor.

Dağkapı Meydanı'nda kurulan çadırda eylemlerini bugüne kadar sürdüren aileler çocuklarının serbest bırakılmasıyla çifte bayram yaşamak istediklerini söylediler. Eylemlerini çocukları gelinceye kadar sürdüreceklerini belirten ve aileler adına konuşan Erhan Eren, ramazan bayramı hürmetine çocuklarının geri getirilmesi için Kandil’e seslendi.

BURUK BAYRAM

Sayıları gündün güne artan annelerin bayrama çocuklarıyla birlikte girmek istediklerini belirten Erhan Eren, bu mesajın örgüt yöneticileri tarafından dikkate alınmasını istedi. Örgüt yöneticilerinin 18 yaş altı çocukların serbest bırakılacağı yönündeki açıklamayı hatırlanan Eren, “Onlarca aile bayrama buruk giriyor. Dağda olup ailesine dönmek isteyen çocuk veya gençlerin serbest bırakılmasını bekliyoruz. Bu çocukları neden hale tutuyorlar. Gözü yaşlı annelerin feryatlarını neden dikkate almıyorlar. Bayramda da eylemimizi sürdüreceğiz. Bu eylem çocukların dağdan inmesine kadar devam edecek” dedi.