20 Nisan 2024 Cumartesi / 12 Sevval 1445

Borsa'da seçim sıkıntıları

Diyarbakır Hayvancılık Kooperatifleri Bölge Birliği Başkan Yardımcısı Halis Erdem, 2 Haziran'da yapılacak olan Ticaret Borsa'sında kayıt skandalı yaşandığını ileri sürdü. Yapılması gereken yeni kayıtların yapılmadığını belirten Erdem, 'Borsa seçimlerinde skandal var' dedi.

DİYARBAKIR (STAR) 29 Mayıs 2013 Çarşamba 07:00 - Güncelleme:
Borsa'da seçim sıkıntıları
Diyarbakır Ticaret Borsasının başta bulunan yönetiminin yüzlerce esnafın kaydını seçimi kaybetme korkusundan dolayı yapmadığına dikkat çeken Halis Erndem, "Esnaflar kayıtların yapılmamasından dolayı konuyu yargıya taşıdı. Esnaflar çok mağdur olmuşlardır. Söz konusu durumla ilgili ben ve benimle birlikte bir kaç esnaf daha cumhuriyet başsavcılığına şikayette bulundu" dedi.

İç ticaret ve gümrük bakanlığının görevlendirmiş olduğu müfettişin yaptığı inceleme sonunda kayıtların yapılmasında herhangi bir sakınca olmadığını beyan etmesine rağmen kayıtların seçimi kaybetme korkusu ile yapılmadığına değinen Erdem, "Esnafların kayıtlarını bir an önce yönetim kurulu tarafından görüşülüp kayıtların yapılması talimatını vermesine rağmen söz konusu kayıtları yapmamaktadırlar. Bu mağduriyetin daha fazla yaşanmaması için ilgilileri göreve davet ediyoruz" dedi.

Diyarbakır Ticaret Borsa yönetim kurulu seçimi 2 Haziran'da yapılacak.