19 Nisan 2024 Cuma / 11 Sevval 1445

''Çatışmasızlığın devamı gerekir''

Mardin Toplumsal Dayanışma Federasyonu Başkanı Mehmet Şerif Öter, çözüm sürecinde silahların susmasının önemine değinerek, “Çözüm sürecinin selameti için çatışmasızlığın devamı gerekir” dedi.

MEHMET ALİ DİNLER17 Kasım 2014 Pazartesi 07:00 - Güncelleme:
''Çatışmasızlığın devamı gerekir''

Mardin Dernekler Federasyonu (MARDİNFED) tarafından İstanbul’da Mardin konulu bir toplantı düzenlendi. Toplantıya Türkiye’nin bir çok yerinde faaliyet gösteren sivil toplum kuruluşları, Mardin Eski Valisi Dr. Ahmet Cengiz, Mardin Vali Yardımcısı Ali Gündoğan, eski milletvekilleri Doç. Cüneyt Yüksel, Nihat Eri ve çok sayıda vatandaş katıldı. Toplantıda çözüm süreci, Mardin’in ekonomik, eğitim ve turizm değerleri ele alındı. Toplantıda söz alan Öter, çözüm sürecine değinerek, “Çözüm sürecinin temelleri sağlamlaştırılmalı ve tüm halka mal edilmelidir” dedi.

“Mardin’in, ülkemizin ve Ortadoğu’nun her alanda gelişmesi, büyümesi, huzur ve refahı çözüm sürecinin başarıyla sonuca ulaşmasına bağlıdır” diyen Öter, şöyle konuştu:

“Türkiye bölgenin tek demokratik, model ülkesidir, komşu ülkelere örnek olabilecek konumdadır. Huzur ve güven ortamının olmadığı bir yerde ekonominin ve turizmin gelişmesi mümkün değildir. Örnek vermek Gerekirse 7-8 Ekim olayları yaşanmadan önce Mardin organize sanayi bölgesinde Fabrika, işletme yeri almak için yüzlerce müteşebbis talebi varken bugün onlarca fabrika satılmak isteniyor. Turistler de rezervasyonlarını iptal etti.”

“Çözüm sürecinin başarıya ulaşması Türklerin, Kürtlerin ve tüm halkların toplumsal bütünleşmesini güçlendirecektir. Türkiye’nin hızlı bir ekonomik gelişme ve kalkınma hamlesi içine girmesini sağlayacaktır” ifadelerini kullanan Öter, “Ülkemiz bu temel sorununu çözdükten sonra bütün gücünü ve dinamizmini  ekonomik gelişmeye aktarma fırsatı bulacaktır. Çözüm süreci, çok boyutlu ve değişik aşamalar içeren dinamik bir süreçtir. Sürecin başarıya ulaşması ülkemizi  kaosa sürüklemek isteyen iç ve dış çıkar odaklarının işine gelmez” şeklinde konuştu.

Çözüm sürecinde sorunların yerinde tespiti için bölgede çalışma ofislerinin kurulmasını isteyen Öter, “Tüm ülkede çözüm süreci adına hareket edilerek sokak eylemleri, saldırılar mutlak suretle durdurulmalıdır. HDP ve çözüm sürecinde muhatap olan diğer unsurlar açıklama yaparken incitecek sözlerden kaçınmalıdır” dedi.