23 Nisan 2024 Salı / 15 Sevval 1445

Çelik: Puanlamalar hür iradeyle yapıldı

Batman İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Çelik, 4 yıllık görev süreleri dolan idareciler için gerçekleşen puanlama sistemlerine müdahalenin söz konusu olmadığını söyledi. Çelik, puanlamaların hür iradeyle yapıldığını belirtti.

Yusuf UYANIK-BATMAN28 Ağustos 2014 Perşembe 07:00 - Güncelleme:
Çelik: Puanlamalar hür iradeyle yapıldı
Son günlerde Batman gündeminde yer alan 59 okul müdürünün görevden alınmasıyla ilgili olarak Batman İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Çelik, Star Gazetesi Muhabiri Yusuf Uyanık’a açıklamalarda bulundu.
 
Batman’da 4 yılını dolduran 101 okul idarecisinden 59’unun görevden alınmasının yankıları devam ederken, konuyla ilgili olarak gazetemize açıklamada bulunan Batman İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Çelik, Milli Eğitim Bakanlığı Yönetici Görevlendirme Yönetmeliği’ne göre 4 yılını dolduran okul yöneticilerini değerlendirme süreci gerçekleşen puanlama sistemiyle yapıldığını söyledi.
 
GİZLİ ŞİFRELER SONUCU PUANLAMALAR YAPILDI
 
Görev süreleri bitmiş olan idarecilerin hangisinin devam edip etmeyeceğini demokratik bir sistem olan puanlamalarla yapıldığını belirten Çelik,  “Hizmet yapan müdürlerimizin, hizmetinden etkilenen tarafların görüşleriyle bir puanlama yapıldı. Öğrenci meclisleri, okul aile birliği başkanı ve yardımcısı, okuldaki en genç ve yaşlı öğretmen, öğretmenler kurulunca seçilen iki öğretmen, ilgili şube müdürü, insan kaynakları şube müdürü ve milli eğitim müdürü tarafından puanlamalar gerçekleşti. Bu puanlamalar yapılırken bütün taraflara Milli Eğitim Bakanlığı tarafından gizli şifreler verildi. Şifre kullanıcıları bir birlerinin sorularını ve puanlarını görememekte olup, sistem sadece toplam puanı gösterir.” dedi.
 
PUANLAMAYA MÜDAHALE SÖZ KONUSU DEĞİLDİR
 
Milli eğitim müdürlüğü bünyesinde de herkesin kendi vicdanıyla puanlamaları yaptığını dile getiren Çelik, Milli Eğitim Bakanlığı’nın bir ilk uygulamasıydı. Sıkıntılar, eksikler, hatalar olmuş olabilir. Fakat buradan kötü niyet aranmasını kabul etmiyoruz. Arkadaşlarımızın yeterli puan alamaması, bizleri de üzmüştür. Puanlamalar katılımcı bir sürecin sonucudur. Puanlamalarda haksızlık yapıldığına inanmıyoruz. Müdahale söz konusu değildir.” diye konuştu.
 
ELEŞTİRİLER EĞİTİMCİYE YAKIŞIR OLMALI
 
Kendilerini çok iyi bir idareci olduğunu ileri sürenlerin puanlamada sonuçlarının ortada olduğunu vurgulayan Çelik, “Müdürler kendilerinin çok iyi olduğunu söylüyorlar, o zaman Batman’ın eğitimdeki bu hali ne? Batman, Türkiye geneli eğitim sıralamasında oldukça geridedir. Hayatta kazanınca değil, kaybederken bile olgunluğumuzu korumalıyız. Eleştirilere açığız fakat eleştirilerin eğitimciye yakışır bir şekilde olmasını isterdik. Gerçekleşen bu değişimin toplumumuzun beklentilerine cevap vereceğine inanıyorum. Eğitim alanında bu kentin yükselmesi için var gücümüzle çalışacağız.” şeklinde konuştu.