20 Nisan 2024 Cumartesi / 12 Sevval 1445

Çözüm sürecinin fotoğrafı

Siirt İl Jandarma Komutanlığı halkla bütünleşme ve kaynaşma faaliyetleri artarak devam ediyor. Geçen yıl 24 Kasım Öğretmenler günü münasebetiyle Dadaşlar İlkokulunu ziyaret ederek öğretmenlerin, Öğretmenler gününü kutlayan Dadaşlar Taburu personeli, bu sene de öğretmen ve öğrencileri kendi kışlasına davet ederek, öğretmenler gününü kutladı.

ŞEYHMUS ÇAKAN26 Kasım 2014 Çarşamba 07:00 - Güncelleme:
Çözüm sürecinin fotoğrafı

Ziyaret esnasında konuk öğretmen ve öğrencilere Jandarma Komando Özel Harekât Timlerinin görevlerde kullanmış olduğu malzeme, teçhizat ve araçların tanıtımının yapıldı. Özel eğitimli köpekler tarafından gösteri yapıldı. “Anaç” isimli mayın arama köpeğinin yapmış olduğu gösteri, öğretmen ve öğrencilerin büyük beğenisini topladı. Program kapsamında; Siirt İl Jandarma Komutanlığında bulunan Dadaşlar Şehitlik Anıtının ziyaret edilerek, Askeri gazinoda öğretmen ve öğrencilere ikramda bulunuldu.

MEHMETÇİK HALKIN BİR PARÇASI

Ziyaret esnasında İl Jandarma Komutanı Jandarma Kurmay Albay Şenol Yeloğlu, Mehmetçiklerin halkın bir parçası olduğunu, iyi eğitilmiş bir toplumun her alanda başarılı olacağını vurgulayarak, “Tüm fedakar Öğretmenlerimizin, öğretmenler gününü kutluyorum. Özellikle yarınlarımızı emanet edeceğimiz geleceğimizin teminatı çocuklarımız, asker ağabeylerini yakından tanıma fırsatı buldular” dedi. Bu tür sosyal sorumluluk projelere ağırlık vereceklerini belirten Yeloğlu, eğitimin her safhasında yer alacaklarını sözlerine ekledi.

10 Kasım 2012 tarihinde Pervari İlçesi kırsalında meydana gelen helikopter kazasında şehit olan ve “Dadaşlar” olarak bilinen 17 askeri personelin anısını yaşatmak adına, Vali Osman Acar İlköğretim Okulunun ismi 13 Şubat 2013 tarihinde Dadaşlar İlkokulu olarak değiştirilmişti.