19 Nisan 2024 Cuma / 11 Sevval 1445

''Cumhurbaşkanımız ağrı ve Patnos’a gelecek''

AK Parti Ağrı Milletvekili Ekrem Çelebi, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun bugün köşke sunduğu yeni kabinedeki isimler ile barış sürecinin hızlanacağını, başta Ağrı olmak üzere bölgede huzurun ve güvenin sağlanacağını ifade etti.

30 Ağustos 2014 Cumartesi 07:00 - Güncelleme:
''Cumhurbaşkanımız ağrı ve Patnos’a gelecek''
AK Parti Ağrı Milletvekili Ekrem Çelebi, yaptığı yazılı açıklamada, Ahmet Davutoğlu Başbakanlığında kurulan Türkiye Cumhuriyeti’nin 62. Hükümetinin ülkemize ve milletimize hayırlı olmasını dileyerek, yeni kabinenin tüm üyelerini kutladı. Türkiye’de özellikle son yıllarda çok başarılı işlere imza atıldığını söyleyen Çelebi “Ülkemizde her alanda büyük mesafeler kat edildi. Bu büyük başarının sahibi Sayın Recep Tayyip Erdoğan başkanlığındaki bir önceki hükümete teşekkür ediyorum. Yeni kabinenin, ülkemizi daha ileriye taşıyacağına, yeni ufuklar açacağına inanıyorum. “ dedi.
 
Çözüm sürecinde geçtiğimiz dönemde etkin bir rol oynayan Sayın Beşir Atalay'ın yerine Sayın Yalçın Akdoğan'ın, yeni bir soluk getirmesini beklediklerini söyleyen Çelebi, “Barış süreci önemli bir noktaya geldi. Kürtlerin sigortası konumunda olan Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, Başbakanlığı döneminde Kürt kökenli vatandaşlarımızın ana dili kullanımında önemli reformlar yaptı. TRT6, Kürdoloji Bölümleri, Mahkemelerde Kürtçe savunma hakkı gibi Kürtçenin kullanımı konusunda önemli bir süreç aşıldı. Bu süreçte Beşir Bey’de önemli bir rol oynadı. Sürecin devamı için görev yapacak olan Sayın Yalçın Akdoğan, sürecin başından bu güne kadar en kritik isimlerinden biriydi. İyi bir analiz uzmanı olan Sayın Akdoğan, bu süreci artık ilk elden yürütecek.  Bölgeyi iyi okuyan Akdoğan’ın süreçte önemli işler yapacağından hiç şüphemiz yok”dedi.
 
Kabineden ayrılan Hayati Yazıcı'nın Ağrı için önemli bir isim olduğunun altını çizen Çelebi, “Sayın Hayati Yazıcı, bakanlığı döneminde Ağrı’ya ayrı bir önem vermişti. Bir çok kez ilimizi ziyaret etti. Yeni Gümrük ve Ticaret Bakanı olan Grup Başkan Vekilimiz Sayın Nurettin Canikli'yi de bu vesile ile kutlamak istiyorum.  Sayın Canikli’nin de aynı önemi Ağrı için vereceğine inanıyorum” dedi
 
Cumhurbaşkanının Ağrı ve Patnos’a geleceğini söyleyen Çelebi, “ 12.Cumhurbaşkanı olarak milletin oyuyla seçilen Sayın Recep Tayyip Erdoğan Ağrı’da 28 Mayıs 2014 tarihinde yaptığı mitinginde Patnos seçmenine, Patnos’a geleceğim” dedi.  İnşallah en kısa süre içerisinde gerek Patnos’a, gerekse Ağrı’ya gelerek bir takım ziyaretlerde bulunacak” dedi.