26 Nisan 2024 Cuma / 18 Sevval 1445

DBP'den o iddiaya yalanlama

Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) tarafından yapılan açıklamada, partinin Diyarbakır İl Başkanı Zübeyde Zümrüt’ün görevden alındığına ilişkin iddiaların gerçek dışı olduğu belirtildi.

SÜLEYMAN UMUT GÜRHAN10 Kasım 2014 Pazartesi 07:00 - Güncelleme:
DBP'den o iddiaya yalanlama
DBP konuya ilişkin yazılı bir açıklama yaparak, iddiaların gerçeği yansıtmadığını belirtti. Açıklamada, bazı internet sitelerinde yapılan haberlerin gerçek dışı ve maksatlı olduğunu belirtilerek, “İl kongresine gidilirken bu haberin hangi karanlık odaklar tarafından servis edildiğini anlamak zor olmasa gerek. Partimizce açıklama yapılmadan bu tür haberlere itibar etmemek uygun ve yerinde olacaktır” denildi.
 
“Son günlerde kimi basın ve medya organlarında partimize ve partimizin çalışmalarına dair şaibe oluşturan, kriminalize eden ve hedef gösteren yayınlar yapılmaktadır” ifadelerinin yer verildiği açıklamada, “Özellikle partimizin 2014 yerel seçimlerinin sonuçlarını araştırmak ve soruşturmak üzere görevlendirdiği komisyonumuzun çalışmaları illegal bir çalışmaymış gibi yansıtılmaktadır. Bu saldırıları sıradan manipülasyonlar olarak değerlendirmiyoruz. Bu haber ve iftiralar esas olarak Kürt halkının demokratik çözümünü geliştirmesine bir öfkedir. Ama bu saldırıların hiç biri Partimizi ve mücadelemizi geriletemeyecektir” denildi.
 
Açıklamanın devamında şunlar kaydedildi: “Partimiz Merkez Yürütme Kurulu kararı ile partimizin seçime girdiği tüm yerlerde seçim sonuçlarını ve seçim hazırlıklarını inceleme, seçimi örgütlerken uyulması gereken ilkelerin hangilerine ne şekilde uyulmadığını tespit etmek ve sorumlularını ortaya çıkarmak için soruşturma komisyonu kurma kararı almıştır.  Komisyonun ulaştığı sonuçlarda parti disiplini ve işleyişi içerisinde değerlendirilecektir. Seçim Sonuçlarını Araştırma ve Soruşturma komisyonumuz çalışmalarını sürdürmeye devam edecektir. Halkımızın iradesini ve güvenini yanlış kullanan, demokratik yöntemleri işletmeyen kişi ve anlayışları elbette tespit edip parti disiplinimize havale edeceğiz. Bunu da şeffaf bir şekilde,  disiplin yönetmeliğimize ve parti tüzüğümüze göre yapacağız. Sonuçları halkımızı ve demokratik siyaseti güçlendirecek bir çalışmayı tamamlamaya çalışıyoruz. Hiçbir saldırı ve hedef gösterme girişimi bunu engelleyemeyecektir.”