19 Nisan 2024 Cuma / 11 Sevval 1445

DİSKİ personeline Kürtçe eğitim

Diyarbakır Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü (DİSKİ), vatandaşa daha iyi hizmet verebilmek için personeline Kürtçe eğitim vermeye başladı.

SÜLEYMAN UMUT GÜRHAN11 Kasım 2014 Salı 07:00 - Güncelleme:
DİSKİ personeline Kürtçe eğitim

DİSKİ Genel Müdürlüğü İnsan Kaynakları ve Eğitim Daire Başkanlığı, halka daha kaliteli hizmet verebilmek için Kürtçe dil kursu başlattı. İnsan Kaynakları ve Eğitim Daire Başkanı Muazzez Onuk Özder, 1 Nisan 2014 tarihi itibariyle hayata geçen Büyükşehirler Yasası ile birlikte DİSKİ Genel Müdürlüğü’nün kent merkezi dışında 13 ilçe, köy ve mezralarda hizmet üretmeye başladıklarını söyledi.

Kürtçe dil kursunun halkla yoğun iletişim içindeki departmanlardaki personeli kapsadığını belirten Özder, “Halkla bilfiil ilişki içinde olan personelimizin dil kursundan yararlanmasını hedefledik.  Sayaç okuma görevlileri, tahsilat ve abone itiraz şubelerimiz ile halkla ilişkiler departmanlarımızdaki personelimizin Kürtçe dil kursuna katılımını sağlayarak hizmet kalitemizi artırmak istedik” dedi.

Özder, bölge halkının Kürtçe konuştuğunu dolayısıyla hizmetin ana dilde yapılmasıyla daha iyi hizmet verebileceklerini belirterek, şöyle konuştu: “DİSKİ Genel Müdürlüğü olarak kendimizi daha iyi ifade edebilmek, kendisini ifade etmeye çalışan abonemizi daha iyi anlamak ve diğer yandan DİSKİ’nin iş ve işlemlerini rahatlıkla tanıtabilmek, halkımızla daha yürekten bağ kurabilmek için bu çalışmayı başlattık. Bu kursu iki grup olarak yürütüyoruz. Birinci grup Kürtçeyi hiç bilmeyen personelimizden, ikinci grup ise Kürtçeyi bilen ama daha iyi bir seviyede konuşmak isteyen personelimizden oluşuyor. Toplamda 50 personelimiz Kürtçe dil kursuna devam ediyor. “

DİSKİ’nin Kürdi-Der ile ortaklaşa düzenlediği Kürtçe dil kursu üç buçuk ay sürecek. DİSKİ, personeli için önümüzdeki dönem Kürtçe’nin Zazaki lehçesinde de eğitim verecek.