19 Nisan 2024 Cuma / 11 Sevval 1445

Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü’nden Zaman'a yalanlama!

Zaman Gazetesi’nde “Kamu Düzenini Sağlamak İçin KCK’dan Kim Yardım İstedi?” başlıklı haberde, “Diyarbakır Emniyet Müdürü Halis Böğürcü’nün DTK Eşbaşkanı Hatip Dicle’yi arayarak, ‘Dünya Kobani ile Dayanışma Günü’ ilan edilen 1 Kasım’da olay çıkarılmaması ricasında bulunduğuna dair” yer verilen iddiaların gerçek dışı ve yalan olduğu belirtildi.

11 Kasım 2014 Salı 07:00 - Güncelleme:
Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü’nden Zaman'a yalanlama!

Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü’nden konuyla ilgili yapılan açıklamada, “Kadim kültürlerimizin beşiği Diyarbakır ilimizin huzur ve güvenliğinin devamı için, kamu ve özel sektörün yanı sıra; sivil toplum kuruluşları temsilcileri, kanaat önderleri gibi tüm kesimler beraberinde DTK Eşbaşkanı Hatip Dicle ile de zaman zaman görüşülmektedir. Ancak yapılan bu görüşmelerde, haberde iddia edildiği gibi bir husus kesinlikle geçmemiştir” denildi.

Sistematik bir şekilde yapılan gerçek dışı ve yalan haberlerle, Emniyet Müdürü Dr. Halis Böğürcü nezdinde Emniyet Müdürlüğünün kamuoyunda olumsuz ve başarısız gösterme çabalarının olduğu belirtilen açıklamada, “Tamamen yalan ve gerçek dışı olan bu haberin de aynı odaklar tarafından olumsuz algı oluşturmak amacıyla sunulan bir haber olduğu değerlendirilmektedir” denildi.