23 Nisan 2024 Salı / 15 Sevval 1445

''Diyarbakır huzur kenti olacak''

Diyarbakır Valisi Aksoy: Diyarbakır terörle anılan bir kent değil, huzurla anılan bir kent olacak

SÜLEYMAN UMUT GÜRHAN22 Eylül 2014 Pazartesi 07:00 - Güncelleme:
''Diyarbakır huzur kenti olacak''

Valiler Kararnamesi ile Samsun Valiliğinden Diyarbakır Valiliğine atanan Hüseyin Aksoy, göreve başladı. Aksoy, "Diyarbakır'ın terörle anılan bir kent değil, huzurun, barışın, turizmin, tarihin ve diğer özelliklerinin öne çıktığı bir şehir olması noktasında gayret göstereceğiz” dedi.

Eşi Hülya Aksoy ile Diyarbakır'a gelen Vali Aksoy'u havalimanında Vali Yardımcıları Mehmet Demir, Ahmet Dalkıran, AK Parti Milletvekilleri Cuma İçten, Oya Eronat ve Mine Lök Beyaz, İl Emniyet Müdürü Halis Böğürcü, İl Jandarma Komutan Vekili Albay Hasan Basri Uçar ile kurum müdürleri karşıladı. Valilik önünde düzenlenen törende, kurum müdürleri ve valilik personeli ile tek tek görüşen Aksoy, şeref defterini imzaladıktan sonra makamına geçti.

DİYARBAKIR HUZUR KENTİ

Aksoy, burada yaptığı açıklamada, bugünden itibaren Diyarbakır Valiliği görevine başladığını ifade ederek, Diyarbakır'ın ülkenin önemli bir şehri olduğunu vurguladı. Böylesine önemli bir şehirde görev yapmanın mutluluğunu ve onurunu yaşadığını dile getiren Aksoy, çözüm süreci kapsamında halkın huzur ve mutluluğu için çalışacağını söyledi Aksoy, "Diyarbakır'ın terörle anılan bir kent değil, huzurun, barışın, turizmin, tarihin ve diğer özelliklerinin öne çıktığı bir şehir olması noktasında gayret göstereceğiz. Bunu da Diyarbakırlılarla birlikte gerçekleştirmek için çalışacağız" diye konuştu.