25 Nisan 2024 Perşembe / 17 Sevval 1445

Diyarbakır ve Batman'da olay!

Halkların Demokratik Partisi (HDP) ve Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Batman il örgütleri, IŞİD'in Kobani'ye yönelik saldırılarını protesto etmek için yürüyüş düzenledi. Yürüyüş sonrası olaylar çıktı. Molotof, havai fişek, ses bombası ve taşlarla saldıran gruba polis, biber gazı ve tazyikli suyla müdahale etti.

SÜLEYMAN UMUT GÜRHAN-YUSUF UYANIK2 Ekim 2014 Perşembe 07:00 - Güncelleme:
Diyarbakır ve Batman'da olay!

Batman Belediyesi önünde toplanan kalabalık Atatürk Parkı'na kadar yürüdü. Yürüyüşe Belediye Başkanı Sabri Özdemir ile partililer katıldı. Yapılan konuşmaların ardından protestocular arasında bulunan bir grup, bölgede önlem alan polise molotofkokteyli, havai fişek, ses bombası ve taşlarla saldırdı. Polis ise gruba gaz bombası ve tazyikli su ile müdahale etti. Olaylar sırasında bayram tatili için memleketi Batman'a gelen Ardahan Üniversitesi öğrencisi Devran İnci, yoldan geçerken yaralandı. Kafasına gaz kapsülü çarptığı iddia edilen İnci, kaldırıldığı hastanede ameliyata alındı. Çıkan olaylarda 11 kişi, gözaltına alındı.

Diyarbakır’da ise Kayapınar ilçesinde izinsiz gösteri düzenleyen gruba polis müdahale etti. Huzurevleri Mahallesi Doktor Sıtkı Göral Caddesi'nde toplanan bir grup, lastik yakarak caddeyi trafiğe kapattı. Uyarılara rağmen dağılmayıp polise taş atan göstericilere, güvenlik güçleri basınçlı su ile müdahale etti. Göstericiler ara sokaklara kaçarak dağıldı.