23 Nisan 2024 Salı / 15 Sevval 1445

Diyarbakır'da polise saldırılar!

Diyarbakır’ın Bağlar ve Silvan İlçeleri’nde güvenlik güçlerine uzun namlulu silahlarla saldırılar düzenlendi. Polisin saldırılara karşılık vermesi üzerine 4 saldırgan yaralı olarak yakalandı.

SÜLEYMAN UMUT GÜRHAN10 Ekim 2014 Cuma 07:00 - Güncelleme:
Diyarbakır'da polise saldırılar!

Valilik, kentte polise yapılan saldırılarla ilgili yazılı açıklama yaptı. Saat 22.00’de Bağlar Polis Merkezi Amirliği önünde uygulama yapan ekipler şüphelendikleri bir aracı durdurmak istedi. Ancak araç durmayarak uygulama noktasından kaçtı ve araçta bulunan teröristler, uzun namlulu silahlarla polise ateş etti. Polisin karşılık vermesi üzerine çatışma çıktı. Çatışmada, 2 terörist yaralı olarak yakalanırken, 2’si de kaçtı. Teröristlerin kullandığı araçta yapılan aramada 5 el bombası, 3 Kaleşnikof marka uzun namlulu silah, 8 Kaleşnikof şarjörü ve bunlara ait mermiler, 2 Glock marka silah ve 2 şarjörü ile terör örgütü mensuplarınca giyilen kıyafet ele geçirildi.

Silvan ilçesi’nde ise izinsiz gösterilere müdahale eden TOMA aracı yakılmak istendi. Araçta bulunan polisler yanmaktan son anda kurtuldu. Gruba müdahale eden polislere uzun namlulu silahlarla ateş açıldı. Polisin karşılık vermesi üzerine saldırıyı yapan 1 kişi yaralı olarak yakalandı. Bağlar ilçesinde ise görev yapan Özel Harekat Şube Müdürlüğü’ne bağlı ekiplere, uzun namlulu silahlarla saldırı gerçekleşti. Çıkan çatışmada saldırıyı yapan 1 kişi yaralı olarak yakalandı. Kentte güvenlik önlemleri arttırıldı.