27 Nisan 2024 Cumartesi / 19 Sevval 1445

Diyarbakır'da sahte rapor çetesine baskın

Diyarbakır’da cezaevinde yatan bazı mahkûm ve tutukluları sahte raporlarla hasta gibi gösterip hastanede aylarca yatıran ve aralarında profesör, uzman doktor ve personellerin bulunduğu 20 kişi gözaltına alındı.

Şeyhmus Çakan26 Mayıs 2014 Pazartesi 07:00 - Güncelleme:
Diyarbakır'da sahte rapor çetesine baskın

Diyarbakır Gazi Yaşargil Eğitim Araştırma Hastanesi’ne hasta simsarları aracılığı ile müracaat eden mahkûmlar, sahte raporlarla hasta gibi gösterildi. Sahte raporlarla bazı mahkum ve tutuklular aylarca hastanede yatırıldı. Yapılan bir ihbar üzerine Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı harekete geçti. Polis savcılığın talimatı ile yaptığı araştırmada sahte belgeleri düzenleyen doktorları ve aracıları belirledi. Diyarbakır’da eş zamanlı yapılan oqperasyonda bir profesör, uzman hekimler ve hastane personellerinden oluşan 20 kişi gözlem altına alındı. Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlar Şube Müdürlüğü’ne götürülen doktorların ifade alma işlemi devam ederken, operasyonun Selhattin Eyyübi Hastanesi’ne de kayması bekleniyor.

Polis, elde ettiği sahte belgeleri incelerken, mahkum ve tutukluların hasta gibi gösterildiği ve aylarca hastanede yatırıldığını da belirledi.

HASTANEDE YATIRILAN MAHKUM VE TUTUKLULAR BAŞKA DOKTORLARCA MUAYENE EDİLDİ

Sahte belgelerle hastanede yatırılan mahkum ve tutuklular başka doktorlar tarafından muayene edildiği ve hasta olmadıkları belirlendi. Sahte belgelerin büyük paralarla verildiği, cumhuriyet savcılığı gözlem altına alınan doktorların belge verdiği mahkum ve tutukluların hangi suçlardan ötürü cezaevi yattığı araştırıyor.