20 Nisan 2024 Cumartesi / 12 Sevval 1445

Diyarbakır'dan Türkiye şampiyonluğuna

Dicle Üniversitesi, Beden Eğitimi ve Spor Yüksek Okulu (BESYO) 1. Sınıf Öğrencisi 20 yaşındaki Yunus Çeliktemel, Karma Dövüş Sporları (MMA) dalında girdiği Türkiye Şampiyonasında 56 kiloda Türkiye 1.si oldu.

15 Ekim 2014 Çarşamba 07:00 - Güncelleme:
Diyarbakır'dan Türkiye şampiyonluğuna

Çeliktemel’i makamında ağırlayan Dicle Üniversitesi Basın ve Halka İlişkilerden Sorumlu Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Sabri Eyigün, Çeliktemel’e tebriklerini ileterek, üniversite olarak her zaman bu başarıların arkasında ve sporcularının yanında olduklarını söyledi. Çeliktemel’in bu başarısının başka insanlarca takip edileceğini ve başkalarının bu alana yönelmelerine vesile olacağını dile getiren Eyigün, bu anlamda bu teşvikler için üniversite olarak yapılabilecek ne varsa yapacaklarını kaydetti.

Diyarbakır’ın yaşanan olaylardan dolayı olumsuz bir algı ile anıldığına dikkat çeken Eyigün, bu başarıların Diyarbakır’ın olumsuz algısının yok edilmesi adına çok önemli olduğunu aktardı. Eyigün, “Diyarbakır’ı sanat, spor, kültür, turizm gibi gün yüzüne çıkarılamamış alanları ile öne çıkarabilirsek, bu olumsuz algıyı yok edebiliriz. Bu nedenle spor, bizim için çok önemli bir alan. Sporda kazanılan bu başarılar Diyarbakır’ın imajı adına çok önemlidir” dedi.

Yaklaşık 5 yıldır bu spor ile ilgilendiğini aktaran Çeliktemel ise, sporun şiddet ile anılmaması gerektiğini söyledi. Sporun aslında saldırı değil savunma olduğuna dikkat çeken Çeliktemel, “Spor, barış ve sevgiye vesile olan bir araçtır” dedi. Konuşmaların ardından Eyigün, Çeliktemel’e hediyelerini verdi.