19 Mayıs 2024 Pazar / 12 Zilkade 1445

Diyarbakırlı öğrenciler Prag'da

Hayat boyu Öğrenme Programı Leonardo da vinci projesi kapsamında Bağcılar Alaattin Nilüfer Kadayıfçıoğlu Kız Teknik Ve Meslek Lisesi proje koordinatörü Sinan Girgin tarafından hazırlanan proje kapsamında örgenciler Çek Cumhuriyetine gitti.

DİYARBAKIR STAR23 Nisan 2013 Salı 07:00 - Güncelleme:
Diyarbakırlı öğrenciler Prag'da

Alaattin Nilüfer Kadayıfçıoğlu Kız Teknik Ve Meslek Lisesi Proje kapsamında toplam 3 ülke işbirliği içinde çalıştı. Proje ortakları Çek Cumhuriyeti, Almanya ve Lituanya oldu. Bilgisayarlı saç ve makyaj tasarımı üzerinde yoğunlaşan proje kapsamında, berber ve kuaföre saç ve makyaj yaptırmaya gelen müşterilerin işlem öncesi fotoğrafları çekilerek elektronik ortamda bilgisayar programı yardımıyla yüz ve vücut ölçülerine göre istenilen saç şekli, rengi ve makyaj tasarımlarını önceden belirliyor.

Projeye, Alaattin Nilüfer Kadayıfçıoğlu Kız Teknik Ve Meslek Lisesi Okul Müdürü Lokman Olmuş, Müdür yardımcısı sayın Aylin Ekşioğlu, Proje yazarı ve koordinatörü Sinan Girgin, öğrencilerden; Aslı Akyürek, Fadime Satıcı, Seval Yaka, Burcu Ballı, Arzu Barış, Tuğçe Bulut, Rümeysa Genç, Ebru ev, Büşra Öztürk, Tuğba Akbal, Özgenur Altun, Gülümser Özata, Sevgi Erkol ve Nazlıcan Siyahtaş katıldı.