16 Nisan 2024 Salı / 8 Sevval 1445

Eğitimciler, sorunlar için yürüdü

Eğitim Sen Batman Şubesi, İl Milli Eğitim Müdürlüğüne yaptığı yürüyüşle eğitim sorunlarını dile getirerek, anadilde eğitim talep etti.

Yusuf UYANIK-BATMAN16 Eylül 2014 Salı 07:00 - Güncelleme:
Eğitimciler, sorunlar için yürüdü
Eğitim Sen üyeleri, anadilde eğitim talebi ve ketin eğitim sorunlarıyla ilgili Milli Eğitim Müdürlüğü önüne yürüyüş düzenleyerek basın açıklaması yaptı. Basın açıklamasını okuyan Eğitim Sen Batman Şube Yürütme Kurulu üyesi ve Mali Sekreter Hasan Demir, “Eğitim ve bilim emekçilerinin yıllardır birikerek artan sorunları sürekli artmakta, her eğitim-öğretim yılı giderek ağırlaşan sorunlar ve çelişkiler eşliğinde açılmaktadır. Milli Eğitim Bakanlığı ise, her yıl çözüm üretmekten çok, yeni sorunlar yaratan politika ve uygulamalarıyla başta eğitim emekçileri olmak üzere, öğrenci ve velileri sürekli mağdur etmektedir.” dedi. Çalışma yaşamına yönelik olarak çok sayıda yasal düzenleme yapıldığını belirten Demir, haklarının torba yasalarla tırpanlanmış, esnek çalışma, angarya, performans değerlendirme, mülakat ve sözlü sınav uygulamaları ile iş güvenceleri doğrudan hedef haline getirildiğini ileri sürdü.
 
“EMİR ERİ OLMAYACAĞIZ”
 
Demir açıklamasının devamında, “Siyasi iktidar, iş güvencesi çalışırken göstereceği bireysel performansa bağlı olan, angarya çalışmaya yatkın, çok yönlü olarak çalıştırılabilecek, kendisine verilen her görevi itiraz etmeden yerine getirecek, sadece kendileri gibi düşünenlerden oluşan bir kamu istihdamı ve buna uygun bir yönetim anlayışı oluşturmak istemektedir. Ama biz siyasi iktidarın “emir eri” olmayacağız.” diye konuştu.
 
Eğitim Sen üyeleri basın açıklamasının ardından 24 Eylül Çarşamba günü ülke genelinde eğitim sorunlarına dikkat çekmek amacıyla grevde olacaklarını duyurdu.