18 Nisan 2024 Perşembe / 10 Sevval 1445

Elektrikte helalleşme kampanyası

Ülke genelinde çiftçiler tarımsal sulamaya ait elektrik borçlarının tümünü ödemek zorundayken, gerçekleştirdiği ‘Helalleşme Kampanyası’ ile bölge çiftçisine borcunun sadece yüzde 25 kadarını ödeyerek bundan kurtulma imkanı sunan Dicle Elektrik Dağıtım A.Ş. (DEDAŞ), kampanya çerçevesinde çiftçiye bir kolaylık daha sağladı.

10 Temmuz 2014 Perşembe 07:00 - Güncelleme:
Elektrikte helalleşme kampanyası

Çiftçi, isterse elektrik borcunu desteklemesinden ödeyerek, kalanını bankadan çekebilecek.

ELEKTRİK BORÇARI DESTEKLEMEDEN TAHSİL EDİLEBİLECEK

DEDAŞ sözcüsü Mehmet Gökay Üstün, Helalleşme Kampanyası’nda çiftçilere farklı bir kolaylık daha getirdiklerinin altını çizerek, şöyle dedi:

‘’Bölge genelinde tarımsal sulamaya ait elektrik borcu bulunan çiftçilerden, ‘Elektrik borcumu desteklememden kesin’ diyenler için önemli bir kolaylık daha sağladık. Bu durumda bulunan çiftçilerin,DEDAŞ’amüracaat ederek öncelikle ilgili formu imzalaması gerekiyor. Bu formu çiftçi imzaladığı takdirde, elektrik borcu da desteklemesinden ödenmiş olacak. Yani çiftçi, elektrik borcunu desteklemesinden ödemiş ve cebinden de ayrıca bunun için para çıkmamış olacak. Böylece borcu ödendikten sonra çiftçi, geriye kalan ve Bakanlar Kurulu kararıyla bloke konulmuş olandestekleme parasını gidip bankadan çekebilecektir.’’

UYGULAMA SÜRESİ KISITLI, BİR AN ÖNCE BAŞVURUN

Mehmet Gökay Üstün, tarımsal harcamaları için çiftçilerin elektrik borcundan arta kalan desteklemesini kullanmasına imkan sağlamak ve başkalarına borçlanmasının önüne geçmek için böyle bir kolaylık sağlandığına da vurgu yaptı.

Bununla ilgili banka ile gerekli anlaşmaların yapıldığını da sözlerine ekleyen DEDAŞ sözcüsü Üstün, çiftçilere sağlanacak bu kolaylıkla ilgili sürenin kısıtlı olduğuna dikkat çekerek, ‘’Elektrik borcu olan bütün çiftçilerin kampanyamızdan bir an önce faydalanmalarını istiyoruz. Çünkü uygulama süresi çok kısıtlı. Uygulama, ilk etapta Şanlıurfa merkezde DEDAŞ Tarımsal Sulama İletişim Merkezi ve Viranşehir Tarımsal Sulama İletişim Merkezi’nde başlatıldı. Bölge çiftçisinin en kısa sürede bu kolaylıktan faydalanmak için başvuruda bulunarak, bu formları imzalamalarını istiyoruz.’’ şeklinde konuştu.