27 Nisan 2024 Cumartesi / 19 Sevval 1445

Engelli kadına silah ruhsatı verildi

Batman’da görme engelli vatandaş, zihinsel engelli eşine silah ruhsatı verildiğini iddia ederek, ruhsatı verenlere dava açılmasını istediğini söyledi.

Yusuf UYANIK / STAR BATMAN6 Mart 2013 Çarşamba 07:00 - Güncelleme:
Engelli kadına silah ruhsatı verildi
Batman’da ‘Pes’ dedirten bir olay yaşandı. Görme engelli bir vatandaş, yüzde 70 zihinsel engeli raporlu eşine silah ruhsatı verildiğini iddia ederek sorumlular hakkında soruşturma açılmasını istedi.

Batman’ın Kozluk İlçesi Cevizli Köyü’nde ikamet eden görme engelli Hasan Yalçın (35) adlı vatandaş zihinsel engelli eşine silah ruhsatı verildiğini ileri sürerek, yapılan hatanın düzeltilmesi ve sorumlular hakkında soruşturma açılması isteğinde bulundu.

Eşinin yüzde 70 zihinsel engelli olduğunu ifade eden Hasan Yalçın, Batman Bölge Devlet Hastanesi’nden aldıkları yüzde 70 rapor ile özürlü maaşına başvurduklarını ve eşi Mensure Yalçın’a ait zihinsel engellilik raporlarının olmasına rağmen, eşinin kendisinden habersiz Kozluk Devlet Hastanesi’nden sağlam raporu aldığını ve ardından da silah ruhsatlı çıkarttığını belirtti. 3 çocuk babası Yalçın, eşinin, zaman zaman sinir krizi geçirdiğini belirterek, kendisi ve çocuklarının hayatından endişe ettiğini söyledi. Hasan Yalçın eşi Mensure Yalçın’ın Kozluk Devlet Hastanesi’nden sağlam raporu aldığını ve bu raporla jandarmadan da silah ruhsatı aldığını ve silahı eve getirdiğini iddia etti. Eşine sağlam raporu veren Kozluk Devlet Hastanesi ve silah ile silah ruhsatı verenler hakkında soruşturma açılmasını isteyen Yalçın, “ Eşim benden habersiz Kozluk Devlet Hastanesine gidiyor ve ona sağlık raporu veriyorlar. Yüzde 70 zihinsel engelli birine nasıl sağlam diye sağlık raporu verilebilir hala anlamış değilim. Sağlam sağlık raporu aldıktan sonra jandarmaya başvuruyor ve oradan da silah ruhsatı alıyor. Bu silah başımıza bela olmuş ben eşime silahı jandarma teslim edelim teklifinde bulundum. Eşim dolabın kilidini benden çalıp silahı dolaptan çıkardı. Silahta iki mermi vardı iki saniye farkla ben ve çocuklarım ölümden döndük” dedi.

Konuyla ilgili olarak görüşlerini belirten Kozluk Devlet Hastanesi yetkilileri, Hastanemizin kayıtlarında böyle bir raporun verildiğine dair işlem görülmediğini söylediler. Bahse konu olayda Mensure Yalçın’a sağlam raporu verildiğine dair sistemde her hangi bir kaydının bulunmadığı, ancak Mensure Yalçın’ın muayene olmuş olabileceği ve elden form verilmiş olabileceğini dile getirdiler.