25 Nisan 2024 Perşembe / 17 Sevval 1445

Gece gidip, gündüz yine geldiler

PYD kontrolündeki Kobani'yi ele geçirmek isteyen IŞİD militanları saldırmaya, Suriyeli siviller ise kaçmaya devam ediyor. Dün Türkiye'ye alınmayan Suriyeliler ile havanın ilk ışıklarıyla birlikte yeniden sınır hattında toplanmaya başladı.

Şeyhmus Çakan / Suruç19 Eylül 2014 Cuma 07:00 - Güncelleme:
Gece gidip, gündüz yine geldiler

Suriye'de IŞİD kontrolündeki Telabyad'dan 70 kilometre uzaklıkta bulunan PYD kontrolündeki Kobani'yi ele geçirmek için bu hafta başında harekete geçti. IŞİD militanları Kobani'ye giden güzergah üzerinde bulunan köylere saldırı başlattı. Türkiye sınırının yakınındaki köylerde yaşanan şiddetli çatışmaların ardından bazı köyler IŞİD kontrolüne geçti. 3 gün süren çatışmaların ardından Telabyad'dan Kobani'ye giden güzergah üzerindeki 10 civarında köyün kontrolü IŞİD'e geçti, 20 kadar köyde yaşayanlar ise kendilerine de saldırılabileceği endişesiyle evlerini terk ederek geri çekildi.

Sabahın ilk ışıklarıyla birlikte yüzlerce Suriyeli yanlarına aldıkları bazı eşyalarıyla yeniden Dikmetaş Mahallesi yakınındaki sınır hattına gelmeye başladı. Sayıları giderek artan kalabalıkta bulunanlar Türkiye'ye geçmelerine izin verilmesi umuduyla yeniden beklemeye başladı. Sınırdan geçmesine izin verilmeyen kalabalıkta bulunanlara ise Suruç ve çevre mahallede yaşayanlar tarafından ekmek ve su getirildiği görüldü.