24 Nisan 2024 Çarşamba / 16 Sevval 1445

HDP ve DBP Batman İl Örgütleri: Barış Günü'nde savaştayız

Batman’da, 1 Eylül Dünya Barış Günü nedeniyle düzenlenen basın açıklamasında, şiddet ve savaş ortamı içinde ‘Barış Günü’ne girildiği belirtildi.

Yusuf UYANIK-BATMAN1 Eylül 2014 Pazartesi 07:00 - Güncelleme:
HDP ve DBP Batman İl Örgütleri: Barış Günü'nde savaştayız
1 Eylül Dünya Barış Günü nedeni ile HDP ve DBP Batman İl Örgütleri, ortak basın açıklaması düzenledi.
 
Atatürk Parkı'nda düzenlenen basın açıklamasına HDP Batman Milletvekili Ayla Akat, DBP il örgütü, STK temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.
 
SAVAŞ BİTSİN, BARIŞ GELSİN
 
Açıklama öncesi kısa bir konuşma yapan Barış Anneleri İnisiyatifi üyesi Meyase Akdağ, “çocuklarımız öldürülüyor. Köylerimiz yakılıyor. Bizler anneyiz, ciğerimiz yanıyor. Barış olsun istiyoruz. Kimsenin ölmesini istemiyoruz. Artık kan akmasın. Çocuklarımızı toprağa vermek istemiyoruz.” dedi.
 
BARIŞ İÇİN MÜCADELE SÜRECEK
 
''Bir Eylül Barış Gününde İŞID Katliamlarını lanetliyoruz'' afişinin açıldığı basın açıklamasını okuyan HDP Batman İl Başkanı Mahmut Çiftçi, şiddet ve savaş ortamı içinde 1 Eylül Dünya Barış Günü'ne girdiklerini söyledi. Çiftçi açıklamasında, “Çocukların ve gençlerin ölmediği, kadınların şiddetin her türlüsüne maruz kalarak mağdur olmadığı, katliamların yaşanmadığı, kimsenin yurdundan göç etmek zorunda bırakılmadığı, ırkçı politikalara geçit verilmediği bir dünya, bölge ve ülke için mücadelemizi sürdüreceğiz.” ifadesini kullandı.
 
ORTADOĞU'DA ÖZGÜRLÜK İSTEYEN BİR GÜÇ VAR
 
Daha sonra konuşan HDP Batman Milletvekili Ayla Akat Ata ise, “Barış ve demokratik çözüm bir hayal değildir. Demokratik çözüm ancak emekle mümkündür, inançla mümkündür, kararlılıkla mümkündür ve tabii ki güvenle mümkündür. En nihayetinde taşıyacağımız onurlu bir barıştır. Ortadoğu'da bir güç var, herkes eşit herkes özgür diyen bir güç var. Tüm dinlere, tüm inançlara, tüm etnik kimliklere eşitlik ve özgürlük temelinde birlikte yaşamanın mümkün olduğunu projesini sunan bir Kürt halk önderi gerçeği var. Abdullah Öcalan gerçeği var. İşte bütün planları bozan bu oldu.“ dedi. Grup, basın açıklamasının ardından sessizce dağıldı.