25 Nisan 2024 Perşembe / 17 Sevval 1445

İşadamları iş arayan ve öğrencilerle buluştu

Diyarbakır Valiliği, Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü ve Dicle Üniversitesi öncülüğünde düzenlenen Diyarbakır İstihdam, Kariyer ve Girişimcilik konulu etkinlik “DİYİF 2014” Dicle Üniversitesi Kongre Merkezinde düzenlendi.

SÜLEYMAN UMUT GÜRHAN24 Ekim 2014 Cuma 07:00 - Güncelleme:
İşadamları iş arayan ve öğrencilerle buluştu
Üçüncüsü gerçekleştirilen fuarda 40’ın üzeri firma stant kurarak öğrenciler ve iş arayanlarla buluştu.
Fuarın açılışına Diyarbakır Vali Yardımcısı Kürşat Güleryüz, İŞKUR Genel Müdürlüğü Hukuk Müşaviri Mehmet Kurt, İŞKUR İl Müdürü İsmail Koç, Ticaret ve Sanayi Odası Genel Sekreteri Ferdani Gökdelen, Dicle Üniversitesi Kariyer ve Uygulama Merkezi Müdürü Doç. Dr. Bahar Burtan Doğan, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, firma yetkilileri ve öğrenciler katıldı.
 
İŞKUR İl Müdürü İsmail Koç, yaptığı açıklamada fuarın amacının sanayici, işveren, üniversite ve firma yetkililerini bir araya getirmek olduğunu söyledi. Diyarbakır’da 96 bin işsizin bulunduğu ve 36 bininin 30 yaş altı olduğunu belirten Koç, düzenlenen bu etkinlik ile Diyarbakır’daki iş arayan ve işverenin bir araya getirilmesinin amaçlandığına da vurgu yaptı. Koç, mesleki eğitim, istihdam ve insan kaynakları konularında taraflar arasında işbirliğinin kalıcı ve kurumsal hale getirilmesinin istihdama vereceği öneme değindi.
 
Ticaret ve Sanayi Odası Genel Sekreteri Ferdani Gökdelen, yaptığı konuşmada fuarın bir nebze de olsa işsizlik sorununa yararı olacağını, bu gibi istihdam arttırıcı etkinliklerini devamlı olmasını temenni ettiklerini söyledi. Ticaret ve Sanayi Odası olarak bin kişiye iş imkanı sağladıklarını ve iş alanına yönelik iş eğitimi verdiklerini söyleyen Gökdelen, işsizlik dahil bütün toplumsal sorunlara karşı duyarlı olduklarını ve üzerlerine düşen tüm görevleri yerine getirmek için çalıştıklarını da sözlerine ekledi.
 
İŞKUR Genel Müdürlüğü Hukuk Müşaviri Mehmet Kurt ise İŞKUR olarak gerçekleştirdikleri projelere destek veren tüm kuruluşlara teşekkür ederek, işsizliğin yalnızca Türkiye’nin değil tüm dünyanın sorunu olduğunu, küresel ekonomik kriz sebebiyle milyonlarca işsizin bulunduğunu belirtti. Kurt, “İş arayanlar ve işverenler arasında köprü olma ve iş alanları yaratma projelerinizi daha da güçlendirerek en iyi şekilde yürütme gayreti ve azmi içindeyiz” dedi.
 
Vali Yardımcısı Kürşat Güleryüz ise, en kalkınmış ülkelerde bile işsizlik sorunu olduğunu, iş birliği çerçevesinde işsizlik rakamlarının aşağıya çekilmesinin önemine vurgu yaptı. Güleryüz, “Her iş iyidir. Alın teri ile ülkesine, ailesine katkı sağlaya hiçbir iş kötü olamaz. Ama insanın gönlündeki işi yapması muhakkak ki en iyisidir” dedi.
Konuşmalarının ardından firmalara yıl içerisinde istihdama olan katkılarından dolayı teşekkür belgeleri takdim edildi. Halk oyunları ekibinin gösterisini izleyen protokol üyeleri ve katılımcılar, stantları gezerek firmalardan bilgi aldı. Firmalar, istihdam edilmek üzere öğrencilerin doldurdukları CV başvurularını kabul etti. Fuar iki gün boyunca öğrencilerin ve ilgilenenlerin ziyaretine açık kalacak.