26 Nisan 2024 Cuma / 18 Sevval 1445

Japonlar'a Diyarbakır gecesi

Diyarbakır, dünyanın en büyük turizm fuarlarından biri olarak kabul edilen Japonya Seyahat Acenteleri Birliği (JATA) Fuarı’nda büyük ilgi gördü. Japonya’nın başkenti Tokya’da 156 ülkeden 708 şirket ve organizasyonun yer aldığı fuara kenti temsilen Diyarbakır Valiliği’nden bir heyet katıldı.

SÜLEYMAN UMUT GÜRHAN29 Eylül 2014 Pazartesi 07:00 - Güncelleme:
Japonlar'a Diyarbakır gecesi
Fuar öncesi’nde Türkiye'nin Tokyo Büyükelçiliği’nde Japonlar için Diyarbakır tanıtım gecesi düzenlendi. Türkiye'nin Tokyo Büyükelçisi Ahmet Bülent Meriç’in ev sahipliği’nde yapılan geceye Diyarbakır Vali Yardımcısı Ahmet Dalkıran, Japon tur operatörleri temsilcileri, arkeologlar ve sanat tarihçileri katıldı. 
 
Japonca Diyarbakır tanıtım filminin gösterildiği, Diyarbakır'a özel hediyelik ürünlerin dağıtıldığı ve Diyarbakır yemeklerinin misafirlere ikram edildiği tanıtım gecesi, Japon misafirlerden tam not aldı. Japonlar’ın yoğun ilgi gösterdiği gecede ayrıca Diyarbakır mimarisi, kale ve surları, Hevsel Bahçeleri ve arkeolojik alanlarla ilgili resim sergisi de gerçekleştirildi. Gecede bir konuşma yapan Diyarbakır Vali Yardımcısı Ahmet Dalkıran, tarihi Diyarbakır Surları için UNESCO Dünya Kültür Mirası Adaylığına başvuru yaptıklarını hatırlatarak şöyle konuştu: “Medeniyetler mirası ve UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesi Adayı Diyarbakır'ın güzelliklerini sizlerle paylaşmak için buradayız. Uygarlık ve dinler tarihi yönüyle çok köklü bir tarihe sahip olan Diyarbakır, sadece bu köklü tarihiyle değil, aynı zamanda yemekleri, halk kültürü ve gelenekleriyle de Japon dostlarımız tarafından keşfedilmeyi beklemektedir. Japonya’da bulunan herkesi Diyarbakır turu gerçekleştirmeye davet ediyorum.”
 
Valilik heyeti daha sonra fuarda Japonya’nın önde gelen tur şirketleriyle görüşmeler gerçekleştirdi. Yapılan görüşmeler neticesinde Diyarbakır başta olmak üzere Şanlıurfa ve Mardin'in Japon tur şirketleri tarafından gezi planlamalarına alındığı ve önümüzdeki yıldan itibaren daha fazla sayıda Japon ziyaretçinin bölgeye geleceği öğrenildi. Japonya'dan gelecek turist kafilelerinin planlamasını hızlandırmak ve ikinci bir tanıtım çalışması yapmak üzere Japon medya kuruluşlarının da içinde yer alacağı bir heyetin de Diyarbakır’a ziyarette bulunması kararlaştırıldı.
 
25 Eylül’de başlayan fuar 28 Eylül’de sona erdi.