26 Nisan 2024 Cuma / 18 Sevval 1445

“Kadın Girişimci Yönetici Okulu” mezunlarını verdi

Garanti Bankası ve Boğaziçi Üniversitesi Yaşamboyu Eğitim Merkezi’nin (BÜYEM),TOBB Diyarbakır İl Kadın Girişimciler Kurulunun, kadın girişimcilerin bilgi birikimini ve vizyonunu geliştirmek amacıyla gerçekleştirdiği Kadın Girişimci Yönetici Okulu, Diyarbakır’da da mezunlarını verdi.

11 Aralık 2014 Perşembe 07:00 - Güncelleme:
“Kadın Girişimci Yönetici Okulu” mezunlarını verdi

Diyarbakır Ticaret Borsası’nda (DTB) düzenlenen törende, eğitimi başarıyla tamamlayanlara Boğaziçi Üniversitesi’nin sertifikaları takdim edildi. Program kapsamında Diyarbakır’da 120 kadın girişimciye sertifika verilirken,bugüne kadar 10 ilde ise  1.300’ü aşkın kadın girişimcinin  eğitim aldığı öğrenildi.

Diyarbakır Ticaret Borsası Konferans Salonunda gerçekleştirilen Sertifika Törenine Diyarbakır Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Üyesi Ramazan Özkılıç,Şükrü Boylu, Garanti Bankası KOBİ Bankacılığı Pazarlama Koordinatörü Esra Kıvrak, BÜYEM Merkez Müdürü Dr. Tamer Atabarut,Garanti Bankası Doğu Anadolu Bölge Müdürü İsmail Konca, Boğaziçi Üniversitesi Yaşamboyu Eğitim Merkezi Öğretim Görevlisi Dr.Soner Şahan,Dr.Işıl Keskin Şahan,Ticaret Borsası Genelsekreteri Kamuran Karadağ,Genelsekreter Yardımcısı Gökhan Çeliker ile Kadın Girişimciler katıldı.

Sertifika proğramı öncesi açıklama yapan Diyarbakır Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Üyesi Ramazan Ökılıç,Bir ülkenin her alanda en güçlü ve en iyi olabilmesi ancak kadın erkek ayırımı yapmadan herkese iyi bir eğitim sağlanmış olması ile mümkün olduğunu belirterek’’Milletlerin kalkınması kadının eğitim düzeyine paralel gelişme gösterir. Tarih boyunca bu böyle olmuştur ve gelecekte de böyle olacaktır. Ülkemizin en önemli sorunlarından biride kadınların iş gücüne katılımının az olmasıdır. Kadınların iş hayatında yeterince yer almaması, Ülke ekonomisi içinde ciddi bir handikaptır. Şehrimizde ve ülkemizde ekonomiyi geliştirmek, refahı artırmak istiyorsak, zenginliği yaymak istiyorsak, gayrı safi milli hasılayı, üretimi artırmak istiyorsak, mutlak süratle kadınlarımızı iş hayatına katmalıyız’’dedi.

Garanti Bankası KOBİ Bankacılığı Pazarlama Koordinatörü Esra Kıvrak ise , “Onlarca medeniyete ev sahipliği yapan; kültürüyle, tatlarıyla, insanlarıyla hayranlık uyandıran Diyarbakır’da, siz değerli girişimcilerle birlikte olmaktan çok mutluyuz. 2012 yılında, Boğaziçi Yaşamboyu Eğitim Merkezi’yle beraber hayata geçirdiğimiz Kadın Girişimci Yönetici Okulu’nun 9. durağı Diyarbakır’dı. Programa katılan kadın girişimciler, Boğaziçi Üniversitesi’nin değerli akademisyenlerinden 1 ay boyunca eğitim aldı. Kurumsallaşma, inovasyon, sürdürülebilir şirket yönetimi ve müşteri ilişkileri gibi konulardaki bilgilerini geliştirdi. Eminim bu eğitimler, girişimcilerin profesyonel hayatına artı değer katacak, iş yaşamındaki varlıklarını güçlendirecek. Eğitimi başarıyla tamamlayan girişimcileri gönülden tebrik ediyor, projenin hepsine yeni ufuklar açmasını diliyorum.” dedi.

BÜYEM Merkez Müdürü Dr. Tamer Atabarut ise “Garanti Bankası ve Boğaziçi Üniversitesi Yaşamboyu Eğitim Merkezi işbirliğiyle oluşturulan ‘Kadın Girişimci Yönetici Okulu’ projesi, bir sosyal sorumluluk projesi olup, hedef kitlesini ülkemizde ticaret ve sanayinin gelişmiş ve gelişmekte olduğu bölgelerde faaliyet gösteren ‘kadın girişimciler’ oluşturmaktadır. Proje kapsamındaki eğitimler, küçük ve orta ölçekli işletmelerin kurucu ortakları ile bu işletmelerin yönetim pozisyonlarında çalışan ikinci ve üçüncü kuşak kadın girişimcilere yönelik olarak düzenlenmektedir. Bu bağlamda, Garanti Bankası’nın girişimiyle Boğaziçi Üniversitesi Yaşamboyu Eğitim Merkezi (BÜYEM) tarafından gerçekleştirilen ‘Kadın Girişimciler Yönetici Okulu’ eğitimleri kadın girişimcilerin ‘iş geliştirme’ yaklaşımını şirket kültürü olarak benimsetecek, aynı zamanda ‘kurumsal ve uzun ömürlü’ işletmelere dönüşmesine katkı sağlayacaktır. Söz konusu eğitimler kadın girişimcilerimize ‘vizyoner’ bir kimlik sağlarken, katılımcıların yönetsel ve kişisel becerilerini geliştirmekte ve bu konularda sahip oldukları bilgi düzeylerini arttırmaktadır.” dedi.

TOBB Diyarbakır İl Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Didar Avcı Türk ise öncelikle bu projeyi yapan hiç üşenmeden Diyarbakır’a gelip kıymetli bilgilerini bizlerle paylaşan hocalarımıza,projeyi finanse eden ve her zaman kadınlara öncelik veren Garanti Bankası’na Kadın girişimciler kurulu üyelerine ve her zaman Kadın Girişimciler Kurulunu sahiplenen Diyarbakır Ticaret Borsası’na ve kadınlarımıza teşekkür ederim’’dedi.

Yapılan konuşmaların ardından eğitimi başarıyla tamamlayanlara Boğaziçi Üniversitesi’nin sertifikaları takdim edildi.