24 Nisan 2024 Çarşamba / 16 Sevval 1445

‘Kadına karşı şiddete son’ broşürü tanıtıldı

Batman Barosu Kadın Hakları Komisyonu, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle hazırladıkları ‘Kadına karşı şiddete son’ broşürü hakkında bilgilendirmede bulundu.

Yusuf UYANIK / STAR BATMAN8 Mart 2013 Cuma 07:00 - Güncelleme:
‘Kadına karşı şiddete son’ broşürü tanıtıldı
Mado’da kentin yerel ve ulusal basın temsilcileriyle bir araya gelen Batman Barosu Kadın Hakları Komisyonu, hazırladıkları ‘Kadına karşı şiddete son’ broşürünün tanıtımını yaptı.

Tanıtım toplantısına Baro Kadın Hakları Komisyonu Başkanı Av. Pınar Bulut, Av. Zeynep Yılmaz, Av. Emel Terece, Av. Serpil Erpolat, Av. Hayrettin Suçin, Ömer Gökdemir ve basın mensupları katıldı. ‘Kadına karşı şiddete son’ broşürü hakkında bilgilendirmelerde bulunan Baro Kadın Hakları Komisyonu Başkanı Av. Pınar Bulut, hazırlanan broşürde şiddet mağduru kadınların yasal olarak haklarının anlatıldığını belirtti. Hak ihlallerine uğrayan kadınlar rahatlıkla komisyonlarına başvuru yapabileceklerini belirten Av. Pınar Bulut, “Dava açmak isteyen ya da açılmış davada taraf olup kendini avukatla temsil etmek isteyen ancak ekonomik gücü olmayan kadınların komisyona başvurmaları takdirde Batman Barosu Adli Yardım Bürosunca ücretsiz olarak hizmet verecek avukat atanmaktadır.” dedi. Av. Bulut, Batman’da kadına yönelik şiddet rakamsal ve veri olarak az görünüyor olsa da bireysel olarak gördüklerimiz şiddetin çok daha fazla olduğunu söyledi. Av. Bulut, son olarak, Önümüzdeki günlerde kentin işlek yerlerinde stantlar kurarak, şiddet mağduru kadınların haklarının anlatıldığı ‘Kadına karşı şiddete son’ broşürlerini dağıtacaklarını kaydetti.