20 Nisan 2024 Cumartesi / 12 Sevval 1445

Kobani protestoları sırasında onlarca Kur’an-ı Kerim’i yakmışlar!

Kobani protestoları sırasında göstericiler Diyarbakır’da bulunan Cami Der içerisinde bulunan onlarca Kur’an-ı Kerim’i ve İslami kitapları yakarak derneği kullanılamaz hale getirdiği ortaya çıktı.

SÜLEYMAN UMUT GÜRHAN23 Ekim 2014 Perşembe 07:00 - Güncelleme:
Kobani protestoları sırasında onlarca Kur’an-ı Kerim’i yakmışlar!

Kobani protestoları sırasında yaşananlar gün yüzüne çıkıyor. Sur İlçesi’nde bulunan ve tarihi bir mekanda faaliyetlerini yürüten Camileri ve Kur’an Kursları Yaptırma, Yaşatma, Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (CAMİ DER), Kobani protestolarının olduğu 7 Ekim’de, yüzü maskeli göstericiler tarafından molotof kokteyli ve el yapımı patlayıcılarla saldırıya uğradı. Bu sırada, dernekte çalışanlar canlarını son anda kurtarırken, harabeye çevrilen dernekte bulunan onlarca Kur’an-ı Kerim ve İslami kitaplar yakıldı.

STAR’a konuşan CAMİ DER Başkanı Şihmus Taş, olay anını anlattı. Taş,  İslami faaliyetler yürüttüklerini, kurban bayramında fakirlere ve ihtiyaç sahiplerine kurban eti dağıttıklarını söyledi. Olay anında dernekte 8 kişi bulunduğunu belirten Taş, “Derneğimize silahlarla ateş edip yaktılar. Arkadaşlarımız canını son anda kurtardı. Dernekte bulunan çok sayıda Kur’an-ı Kerim ve İslami kitaplar da yakıldı, kül oldu. Derneğimizi tamamen ateşe verdikleri için,şu an kullanılamaz halde. Olay anında dernek çalıanları beni telefonla aradığında silah seslerini duydum. Ancak yollar kapalı olduğu için derneğe gidemedim. Çok vahim bir durum yaşandığını anladım. Arkadaşlarımız kalabalık ortamdan faydalanıp bir eve sığındılar. O sırada göstericiler arkadaşlarımızı görememişler. Yoksa hepsini vahşice katledip yakacaklardı” diye konuştu.

Kur’an-ı Kerim’lerin  yakılmasına tepki gösteren Taş, şunları söyledi: “Dernekte bulunan Kur’an-ı Kerim’lerle birlikte dini kitaplar, evraklarımız ve bilgisayarlarımız da yakıldı. Göstericilerin inanç değerlerine saldırıda bulunması din düşmanlığının göstergesidir. En yakın sürede derneğimizdeki faaliyetlerimize yeniden başlayacağız. Vuran, kıran, döken, yakan bir anlayışı anlamak mümkün değildir.” Taş, olayın ardından hasar tespiti ve faillerin yakalanması için Sur İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne başvurdukların belirtti.